Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia NHL

Višňovský už trénuje, termín návratu do zostavy NYI je zatiaľ nejasný

Brankár New Yorku Islanders Slovák Jaroslav Halák vyráža puk pred hráčom Floridy a svojím krajanom Tomášom Kopeckým, ktorého bráni Slovák Ľubomír Višňovský v zápase zámorskej hokejovej NHL Florida Panthers - New York Islanders Foto: TASR/AP

Višňovský sa pravdepodobne zranil v piatkovom stretnutí proti Washingtonu.

New York 3. decembra (TASR) - Zdravotný stav obrancu New Yorku Islanders Ľubomíra Višňovského sa postupne zlepšuje. Slovenský hokejista síce pre nešpecifikované zranenie v hornej časti tela vynechal v zámorskej NHL druhý zápas v rade, no v utorok už trénoval mimo ľadu, rovnako ako ďalší zranený zadák "ostrovanov" Johnny Boychuk.

Tréner newyorského tímu Jack Capuano naznačil v ich prípade progres, no k návratu do zostavy im podľa jeho slov stále chýba niekoľko dní. "Darí sa im dobre, dnes boli schopní absolvovať niekoľko cvičení mimo ľadu. Viac o ich zdravotnom stave budeme vedieť povedať v najbližších 48 hodinách," uviedol na margo dvojice zranených opôr Capuano, ktorého citoval portál newsday.com.

Višňovský sa pravdepodobne zranil v piatkovom stretnutí proti Washingtonu. Napriek zdravotnej indispozícii sa snažil zápas dohrať, no nakoniec musel z hry predčasne odstúpiť. Následne vynechal sobotňajší duel proti New Jersey a spoluhráčom nemohol pomôcť ani v súboji v noci na stredu proti Ottawe.

Tridsaťosemročný bek vynechal v úvode ročníka šesť stretnutí pre problémy s chrbtom. V nasledujúcich 17-tich zápasoch nazbieral šesť bodov za gól a päť asistencií.