Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

Svoj postoj k referendu vyjadrili aj vranovskí seniori

Na snímke volič počas hlasovania v Referende 7. februára 2015, ilustračné foto Foto: TASR/Milan Drozd

Za vranovskými seniormi dnes vyslali na požiadanie z príslušného okrsku prenosnú hlasovaciu urnu.

Vranov nad Topľou 7. februára (TASR) - O dôležitosti rodiny, v ktorej sa cítia jej členovia šťastní a bezpečne, sa dnes živo diskutovalo v jedálni vranovského zariadenia pre seniorov. Zhromaždili sa v nej počas hlasovania v referende tamojší dôchodcovia.

"Od malička som bola vedená ku kresťanským hodnotám, aj svoje deti som tak učila," uviedla pre TASR 82-ročná Jolana Adamová. Slovenská spoločnosť si podľa jej slov nevyžaduje zmeny po vzore niektorých európskych štátov. "Myslím si, že niektoré otázky do referenda vôbec nepatria," hodnotí dôchodkyňa.

"Som za to, aby zostal súčasný poriadok platný aj naďalej. Tá tradičná rodina je veľká hodnota. Pochádzam zo siedmich detí, ktoré žili neskôr v dospelosti so svojimi partnermi dlhé roky. Ja som žil s manželkou 34, môj brat až úctyhodných 63 rokov. Šťastie, zdravie v rodine je na nezaplatenie," vysvetľuje dôchodca Milan Topľanský.

Za vranovskými seniormi dnes vyslali na požiadanie z príslušného okrsku prenosnú hlasovaciu urnu. Svoje hlasovacie právo si uplatnilo v priestoroch jedálne, ale aj na izbách spomínaného zariadenia viac ako 40 seniorov.

Prečítajte si aj: