Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Handlová vyzýva občanov, aby nafotili námestie pred rekonštrukciou

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Zámerom je doplnenie fotografií z novšej histórie mesta.

Handlová 20. júla (TASR) - Výzvu, aby Handlovčania zachytili prostredníctvom fotografií súčasného ducha Námestia baníkov, zverejnila handlovská radnica na svojej oficiálnej internetovej stránke. Snímky námestia uverejnia na stránke mesta, samospráva uvažuje aj o výstave.

"Centrálna zóna nášho mesta sa bude onedlho rekonštruovať, preto aj lajtmotívom tejto výzvy je posledná šanca na zachytenie starého námestia, a to z každého uhla pohľadu,"
povedal pre TASR Peter Cagáň z Mestského úradu (MsÚ) v Handlovej. Podľa jeho slov má radnica záujem aj s pomocou občanov zachytiť námestie pred a po rekonštrukcii. "Naším zámerom je tiež doplnenie fotografií z novšej histórie mesta, keďže je ich málo," poznamenal.

Fotografie centrálnej zóny bude postupne MsÚ uverejňovať na vlastnej oficiálnej stránke, z nich budú môcť potom Handlovčania i návštevníci webu vybrať tie najlepšie. O odmene pre autorov pracovníci MsÚ ešte rozmýšľajú. "Tiež sa zaoberáme myšlienkou, že by sme tie najlepšie fotky vystavili v priestoroch úradu, musíme však vyriešiť ešte finančnú stránku výstavy," dodal Cagáň.