Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

Do sobášnej siene v Čunove a Jarovciach si veľa voličov cestu nenašlo

Na snímke volič počas hlasovania v Referende 7. februára 2015 Foto: TASR/Milan Drozd

"Priebeh je pokojný a bez problémov," zreferovala predsedníčka okrskovej volebnej komisie o hlasovaní, ktoré prebieha v sobášnej sieni.

Bratislava 7. februára (TASR) – V Čunove a Jarovciach, dvoch bratislavských mestských častiach, ktoré v novembrových komunálnych voľbách zaznamenali najväčšiu účasť voličov, referendum ľudí do hlasovacích miestností nepriťahuje. Z oboch miest hlásia zatiaľ vlažný záujem o účasť na referende.

"Ľudia priebežne chodia, no do hlasovacej miestnosti si nenachádza cestu ani zďaleka toľko ľudí, ako vo voľbách," informovala TASR predsedníčka okrskovej volebnej komisie v Čunove Mária Brozová. "Priebeh je pokojný a bez problémov," zreferovala o hlasovaní, ktoré prebieha v sobášnej sieni.

Podobne to vyzerá aj v Jarovciach, kde je hlasovacia miestnosť referendového okrsku zriadená v základnej škole. "Referendum sa odohráva veľmi, veľmi pokojne," skonštatoval pre TASR vicestarosta Jaroviec Jozef Uhler.

V novembrových komunálnych voľbách zaznamenalo Čunovo 71,65-percentnú účasť, v Jaroviec dosiahla v novembrových voľbách účasť 61,59 percent.

Prečítajte si aj: