Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Žilinský kraj podporí projekty na zlepšenie života sumou 120.000 eur.

Mesto Žilina, foto z archívu. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Žiadosť o poskytnutie dotácie mohli podávať obce na území ŽSK, neziskové organizácie, občianske združenia, nadácie i podnikatelia.

Žilina 15. júna (TASR) – Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) podporí z programu Participatívne dotácie projekty na zlepšenie života a verejného priestoru sumou 120.000 eur. O podpore konkrétnych projektov rozhodne verejnosť v hlasovaní hrajZAkraj, ktoré spustil samosprávny kraj na internete. TASR o tom informovala hovorkyňa ŽSK Eva Lacová.

Doplnila, že verejnosť môže hlasovať do 5. júla. "ŽSK zriadil samostatnú webovú stránku www.hrajzakraj.hlasobcanov.sk. Nachádzajú sa na nej informácie o jednotlivých projektoch. Verejnosť môže v hlasovaní podporiť minimálne tri projekty z 11 okresov jedenkrát počas celej doby hlasovania. Po zakliknutí minimálne troch vybraných projektov je potrebné vyplniť kontaktné údaje. Na uvedené telefónne číslo bude následne bezplatne zaslaný overovací kód. Po jeho potvrdení bude hlasovanie dokončené," vysvetlila Lacová.

Žiadosť o poskytnutie dotácie mohli podávať obce na území ŽSK, neziskové organizácie, občianske združenia, nadácie i podnikatelia. "Cieľom výzvy je podpora miestnych a komunitných potrieb v regióne. Zlepšenie pocítia nielen obyvatelia, ale aj návštevníci ŽSK. Z celkového objemu finančných prostriedkov sa 40 percent rozdelí rovným dielom a 60 percent na základe počtu obyvateľov jednotlivých okresov. Minimálna výška dotácie na jednu žiadosť je 1000 eur a maximálna výška 4000 eur," uviedla predsedníčka ŽSK Erika Jurinová.

Stav hlasovania je pravidelne aktualizovaný a výsledky budú známe do siedmich pracovných dní od ukončenia hlasovania, dodala hovorkyňa ŽSK.