Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

V bratislavskej Rači prišli hlasovať aj svadobčania z Vranova

Ilustračné foto Foto: TASR

"Priebeh hlasovania je zatiaľ bez väčších problémov. Zaregistrovali sme len jednu sťažnosť," povedala pre TASR Jarmila Ďuríková z Oddelenia vnútornej správy MÚ Bratislava-Rača.

Bratislava 7. februára (TASR) – Referendum o ochrane rodiny prebieha v bratislavskej mestskej časti Rača pokojne. Do okrsku v Miestnom úrade (MÚ) v Rači prišli hlasovať aj svadobčania z Vranova nad Topľou.

"Priebeh hlasovania je zatiaľ bez väčších problémov. Zaregistrovali sme len jednu sťažnosť, ktorá sa týkala toho, že máme zle označené hlasovacie miestnosti. Ľudia si totiž nečítajú oznámenie o čase a mieste konania referenda a idú hlasovať do miestnosti, ktorá je zrušená," povedala pre TASR Jarmila Ďuríková z Oddelenia vnútornej správy MÚ Bratislava-Rača. O tom, že sa v Rači oproti komunálnym voľbám zmenili jednotlivé okrsky z pôvodných 18 na desať, informoval podľa jej slov úrad občanov vopred.

Okrsková komisia na miestnom úrade pre TASR uviedla, že sa na hlasovaní zúčastňujú prevažne starší a mladí ľudia. Približne 12 ľudí prišlo na referendum s hlasovacím preukazom. "Išlo napríklad o občana Trstenej, Sobraniec, Nových Zámkov či Kláštora pod Znievom," povedala pre TASR jedna z členiek komisie.

V Rači sa môže dnešného referenda do 22.00 h zúčastniť celkovo 18 001 občanov v desiatich okrskoch. Hlasuje sa napríklad aj na Základnej škole (ZŠ) Jána Amosa Komenského a ZŠ Tbiliská, kde sa doobeda konal aj zápis detí do prvých ročníkov. MÚ Rača vydal 177 hlasovacích preukazov.