Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Decembrové termíny procesu s Dobroslavom T. v kauze Gorila zrušili

Na archívnej snímke obžalovaný bývalý generálny prokurátor Dobroslav T. Foto: TASR – Pavol Zachar

Pôvodne sudca v polovici septembra odročil proces na 6. až 8. decembra. Na odročenom pojednávaní mali vypovedať znalci a mali sa prehrávať časti Gorily.

Bratislava 16. novembra (TASR) - Samosudca Okresného súdu (OS) Bratislava I zrušil decembrový termín hlavného pojednávania s bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom T., obžalovaným v kauze Gorila.

"Termín hlavného pojednávania bol zrušený z dôvodu uprednostnenia inej trestnej veci, ktorá je väzobná. Nový termín ešte nebol určený," potvrdil TASR v utorok hovorca Krajského súdu v Bratislave (KS) Pavol Adamčiak.

Pôvodne sudca v polovici septembra odročil proces na 6. až 8. decembra. Na odročenom pojednávaní mali vypovedať znalci a mali sa prehrávať časti Gorily.

V septembri sa na súde prehrávali a čítali záznamy z policajných odposluchov. Išlo o odposluchy z auta Dobroslava T. v rámci akcie Oskar 4, ktorú v roku 2019 realizoval odbor zvláštnych policajných činností Prezídia Policajného zboru (PZ).

Prokurátor ÚŠP podal obžalobu na Dobroslava T. zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa na súd začiatkom mája. Podľa záverov vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry bývalý šéf Generálnej prokuratúry SR nestíhal všetky trestné činy, o ktorých sa dozvedel.

Obvinený mal podľa polície od podnikateľa Mariana K. prevziať zvukovú nahrávku obsahujúcu rozhovory osôb z podnikateľského prostredia, politikov a predstaviteľov štátnych orgánov. Z rozhovorov mali pritom vyplývať podozrenia zo spáchania viacerých trestných činov, najmä korupčného charakteru. Nahrávkou mal Dobroslav T. a ďalšie dve osoby údajne vydierať finančníka Jaroslava Haščáka.