Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Cesty na Slovensku sú zjazdné, na niektorých úsekoch hrozí poľadovica

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Všetky horské priechody sú podľa SSC zjazdné, povrch vozoviek je prevažne pokrytý vrstvou čerstvého až utlačeného snehu do troch centimetrov.

Bratislava 20. decembra (TASR) – Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Na niektorých úsekoch sa vyskytuje vrstva kašovitého snehu. V Bratislave sa na viacerých cestách môže vyskytovať poľadovica. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojej webovej stránke.

"Cesty prvej, druhej a tretej triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne mokrý alebo pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého až utlačeného snehu do troch centimetrov, miestami až štyroch, piatich centimetrov. Zľadovatený sneh do jedného centimetra je na cestách nižších kategórií v obvode Levoča," uvádzajú cestári. Na úseku diaľnice D1 Hlohovec - Horná Streda a úseku rýchlostnej cesty R4 Svidník obchvat sa na vozovke nachádza vrstva kašovitého snehu hrúbky jedného až troch centimetrov.



Všetky horské priechody (HP) sú podľa SSC zjazdné, povrch vozoviek je prevažne pokrytý vrstvou čerstvého až utlačeného snehu do troch centimetrov, na HP Herlianske Sedlo a Besník do štyroch až piatich centimetrov. HP Makov, Soroška, Dargov, Ďurďošík, Príslop, Šútovce a Pusté Pole majú povrch vozovky suchý až mokrý.


Stella centrum upozorňuje na neupravené a šmykľavé cesty v južnej časti Slovenska od Šamorína až po Sorošku. Kolóny hlási okrem iného na D2 za Stupavou, v smere do Lozorna, v Bratislave na Prístavnom moste v oboch smeroch, pred vjazdom do Čadce, v smere od Svrčinovca, ako aj za výjazdom zo Žiliny v smere do Martina. S poľadovicou treba okrem Bratislavy rátať aj na Pezinskej Babe v oboch smeroch.