Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Dôvera avizuje právne kroky v súvislosti s poškodzovaním jej mena

Ilustračné foto Foto: TASR - Michal Svítok

Poisťovňa odškodnenie žiadala ešte v septembri za tvrdenia ÚDZS, ktoré mali poškodiť jej meno.

Bratislava 9. novembra (TASR) - Súkromná zdravotná poisťovňa Dôvera avizuje právne kroky na svoju ochranu v súvislosti s poškodzovaním jej mena zo strany Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS). TASR o tom informoval hovorca poisťovne Matej Štepianský.

"ÚDZS dlhodobo poškodzuje dobré meno zdravotnej poisťovne Dôvera. Opakovane sa nepravdivo a zavádzajúco vyjadruje na jej adresu a jej akcionára. Preto prijímame aj právne kroky na našu ochranu a budeme v tom pokračovať," uviedla Dôvera v reakcii na rozhodnutie úradu, že sa jej neospravedlní a ani nezaplatí nemajetkovú ujmu 32.300 eur.

Poisťovňa odškodnenie žiadala ešte v septembri za tvrdenia ÚDZS, ktoré mali poškodiť jej meno. Úrad je presvedčený o správnosti svojho postupu a tvrdí, že nechcel ohroziť ani poškodiť meno poisťovne.

Dôvera už v máji avizovala právne kroky voči ÚDZS, pričom hovorila o šikane a možnom nezákonnom postupe aj zo strany ÚDZS. Úrad poukázal na to, že zdravotná poisťovňa aj vďaka sporným účtovným operáciám dosiahla v rokoch 2010 až 2020 čistý zisk po zdanení vo výške 700 miliónov eur. Tvrdí tiež, že má nadhodnotený poistný kmeň. Dôvera argumentuje, že správnosť jej postupu v prípade ohodnotenia poistného kmeňa opakovane potvrdili správy audítorov, posudky znalcov aj orgány finančnej správy.