Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

FREŠO: Je potrebné seriózne diskutovať o registrovaných partnerstvách

Na snímke predseda strany SDKÚ-DS Pavol Frešo (vľavo) prišiel hlasovať v Referende 7. februára 2015 v Bratislave. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Pre TASR predseda SDKÚ-DS uviedol, že toto je dôležité referendum so zaujímavou témou pre spoločnosť, v ktorej nie sú jednotné názory.

Bratislava 7. februára (TASR) – Predseda SDKÚ-DS a Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo sa zúčastnil v Bratislave dnešného referenda o rodine.

Pre TASR uviedol, že toto je dôležité referendum so zaujímavou témou pre spoločnosť, v ktorej nie sú jednotné názory. Preto treba začať serióznu diskusiu aj o registrovaných partnerstvách, aby sa Slovensko pohlo dopredu podľa príkladu niektorých krajín.



"Ukázalo sa, že sú rozdielne názory v spoločnosti, že je potreba posunúť diskusiu tam, kde je dnes Rakúsko, Nemecko a Česko. Som presvedčený, že treba naštartovať serióznu diskusiu o tom, aby sme u nás zaviedli registrované partnerstvá pre všetkých, aj pre osoby rovnakého pohlavia. Preto, aby deti vyrastajúce v neúplných rodinách alebo iných zväzkoch mali istú právnu ochranu. Tí, ktorí majú privilégium, že žijú v manželstve s deťmi, musia vytvoriť rovnaké podmienky pre tých, ktorí sa narodili mimo manželstva," zdôvodnil Frešo.