Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Heger prvýkrát oficiálne prijal nového apoštolského nuncia Girasoliho

Na archívnej snímke predseda vlády SR Eduard Heger. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Apoštolský nuncius je podľa neho nositeľom vízie Svätého Otca a prichádza plný odhodlania s túžbou priblížiť cirkev bližšie k ľuďom.

Bratislava 28. októbra (TASR) - Premiér Eduard Heger (OĽANO) v piatok prvýkrát oficiálne prijal nového apoštolského nuncia na Slovensku Nicolu Girasoliho. Spoločne diskutovali o viacerých témach a spolupráci medzi štátom a cirkvou. TASR o tom informoval Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

Premiér počas stretnutia ocenil bilaterálne vzťahy medzi Slovenskom a Svätou stolicou, ktoré sa mali prejaviť trojdňovou návštevou pápeža Františka na Slovensku minulý rok v septembri.

"Cirkev je dôležitá pri výchove, vzdelávaní, charite a v súčasnosti vie aj pomôcť pri zmierňovaní napätia v spoločnosti," vyhlásil Heger. Apoštolský nuncius je podľa neho nositeľom vízie Svätého Otca a prichádza plný odhodlania s túžbou priblížiť cirkev bližšie k ľuďom.

Girasoli donedávna pôsobil ako apoštolský nuncius v Peru, službou apoštolského nuncia v SR ho poveril pápež František v júli.