Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Hlas-SD: Matovič opäť dokázal, že nemá spravovať najdôležitejší rezort

Na snímke podpredseda vlády a minister financií SR Igor Matovič (OĽaNO) prichádza na tlačový brífing na tému Sputnik V, dosť bolo klamstiev v Bratislave 15. apríla 2021. Foto: TASR - Dano Veselský

Jeho tlačovka je ďalším dôvodom pre premiéra Eduarda Hegera, aby ministra financií okamžite navrhol odvolať, uviedla strana.

Bratislava 15. apríla (TASR) - Minister financií Igor Matovič (OĽANO) opäť dokázal, že nemá absolútne žiadne právo spravovať najdôležitejší vládny rezort. Vyhlásila to mimoparlamentná strana Hlas-SD v reakcii na Matovičovu štvrtkovú tlačovú konferenciu k vakcíne Sputnik V. Stanovisko strany TASR poskytla jej hovorkyňa Patrícia Medveď Macíková.

"Prezidentkou usvedčený klamár dnes v priamom prenose predviedol hodinové ťaženie voči jednej štátnej úradníčke, ktorú obvinil za všetky svoje zlyhania len preto, lebo si dovolila uprednostniť odborný výkon svojho povolania pred politikou," uviedla strana v súvislosti s kritikou Matoviča voči Štátnemu ústavu na kontrolu liečiv (ŠÚKL) a jeho predsedníčke Zuzane Baťovej.



Hlas-SD tvrdí, že Igor Matovič nevie riadiť štát, ponižuje jeho diplomatickú službu, "nečítal zmluvu, ktorú sám dohodol, nezaplatil za vakcíny ruskej strane" a vinníka našiel v Baťovej a slovenských médiách. "Jeho tlačovka je ďalším dôvodom pre premiéra Eduarda Hegera (OĽANO), aby ministra financií okamžite navrhol odvolať," uzavrela strana.