Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

VIDEO: Igor Matovič hlasoval v Trnave s manželkou a deťmi

Na snímke predseda OĽaNO Igor Matovič s rodinou po hlasovaní v Referende v Trnave v sobotu 7. februára 2015. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Referendum bude podľa Matoviča bez ohľadu na to, aký bude výsledok, úspešné.

Trnava 7. februára (TASR) – Predseda hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igor Matovič bol odovzdať svoj hlas v dnešnom referende v mieste svojho bydliska v Trnave spolu s manželkou Pavlínou a dvoma deťmi.

Rozhodovanie bolo pre neho jednoznačné. "Ja sa vždy snažím zastávať slabších a v tomto prípade, keď to zúžim na druhú otázku, je to o práve slabších - detí - na mamu a otca," povedal pre TASR po hlasovaní. Dodal, že ľudia sa snažia iniciátorom referenda podsúvať, že ide o hlasovanie o právach menšín. "Ale v prípade adopcie sa stretávajú dve práva - právo detí na mamu a otca a dospelých na možnosť adoptovať si deti. V tomto prípade musíme uprednostniť slabších, a to sú deti," dodal Matovič.



Referendum bude podľa neho bez ohľadu na to, aký bude výsledok, úspešné. Matovič sa domnieva, že účasť bude dramaticky vyššia ako mal počet voličov prezident A. Kiska alebo koľko hlasov dostal Smer-SD v posledných parlamentných voľbách. "Ak sa vyjadria 1,5-2 milióny ľudí, tak je obrovský mandát pre politika, ktorý sa bude tejto téme venovať," dodal predseda OĽaNO.