Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Beluský: K údajnej intervencii Fica v NBÚ zasadne mimoriadny výbor

Na archívnej snímke poslanec Martin Beluský. Foto: TASR Martin Baumann

Mimoriadne zasadnutie pre údajnú Ficovu intervenciu v NBÚ žiada aj podpredseda parlamentu a člen výboru Milan Laurenčík (SaS).

Bratislava 30. októbra (TASR) - K údajnej intervencii opozičného lídra a expremiéra Roberta Fica (Smer-SD) v Národnom bezpečnostnom úrade (NBÚ) vo veci bezpečnostnej previerky jeho priateľky mimoriadne zasadne na budúci týždeň Osobitný kontrolný výbor Národnej rady SR na kontrolu činnosti NBÚ. Pre TASR to potvrdil predseda výboru Martin Beluský (ĽSNS).

"Už som v tej veci komunikoval s riaditeľom NBÚ pánom Konečným a dohodli sme sa, že budúci týždeň urobíme mimoriadne zasadnutie výboru," uviedol Beluský s tým, že na presnom termíne rokovania sa ešte musí dohodnúť s podpredsedami výboru.

Mimoriadne zasadnutie pre údajnú Ficovu intervenciu v NBÚ žiada aj podpredseda parlamentu a člen výboru Milan Laurenčík (SaS). "Považujem za neprijateľné, ak sa niečo takéto deje, a aj za absolútne zlyhanie NBÚ, ak sa to potvrdí," skonštatoval na sociálnej sieti.

Podozrenia o tom, že mal Fico zabezpečovať svojej priateľke v NBÚ ponechanie bezpečnostnej previerky, majú vyplývať z medializovaných videí z poľovníckej chaty.