Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Ministri vyjadrujú ľútosť, Lubyová pôjde za spolužiakmi obetí nehody

Na snímke záchranári a hasiči poskytujú prvú pomoc zranenej osobe, ktorá je na nosidlách na mieste dopravnej nehody, ktorá sa stala 13. novembra 2019 na zlatomoravskej ceste I/65 neďaleko Malanty pri Nitre. Foto: TASR Milan Ivanič

Ministerka kultúry SR Ľubica Laššáková vo svojom statuse na sociálnej sieti napísala, že sa na tragédiu nemôže pozrieť inak ako o očami mamy a starej mamy.

Bratislava 13. novembra (TASR) - Na miesto dopravnej nehody pri Nitrianskych Hrnčiarovciach sa vydala aj ministerka školstva, vedy, výskumu a športu Martina Lubyová. "Tragická udalosť ma naplnila veľkým zármutkom, o to väčším, že medzi obeťami sú aj stredoškoláci. Chcela by som vyjadriť úprimnú sústrasť rodinám a blízkym, ktorých táto veľká strata postihla," uviedla ministerka na sociálnej sieti.

Lubyová chce navštíviť krízové centrum, ktoré bolo zriadené v Jelenci, rovnako tak nemocnice, kam previezli zranených. "Zajtra pôjdem aj do škôl zabezpečiť podporu a pomoc pre spolužiakov a pedagógov, aby lepšie zvládli vyrovnanie sa s touto tragédiou. Modlím sa, aby už ďalšie obete nepribudli," dodala ministerka.



Ministerka kultúry SR Ľubica Laššáková vo svojom statuse na sociálnej sieti napísala, že sa na tragédiu nemôže pozrieť inak ako o očami mamy a starej mamy. "Stále mám pred očami obraz pokojne cestujúcich detí, ktoré netušia, ako sa v zlomku sekundy všetko nenávratne zmení. Nedokážem si predstaviť, akú hrôzu prežívajú pozostalí obetí. Som v duchu a v hlbokom smútku s nimi a je mi nesmierne ľúto každej jednej obete,“ uviedla ministerka.

Pripojil sa aj minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák. "Je mi nesmierne ľúto toho, čo sa stalo. Vyjadrujem úprimnú sústrasť všetkým, ktorí prišli o blízkych či priateľov. Prajem veľa síl všetkým zraneným a pevné ruky lekárom a záchranárom," povedal.



Minister životného prostredia László Sólymos hovorí, že nešťastie zasiahlo celé Slovensko. "Myslím, že všetkých nás dnes zasiahla obrovská tragédia. Všetci sme myšlienkami s rodinami, ktoré prišli o svojich blízkych,“ napísal Sólymos.

Na snímke záchranári a hasiči poskytujú prvú pomoc zranenej osobe, ktorá je na nosidlách na mieste dopravnej nehody, ktorá sa stala 13. novembra 2019 na zlatomoravskej ceste I/65 neďaleko Malanty pri Nitre.
Foto: TASR Milan Ivanič


Úprimnú sústrasť vyjadril aj minister obrany Peter Gajdoš, ktorý smeruje na miesto tragédie. Šéf rezortu obrany zároveň zdôraznil, že ozbrojené sily sú pripravené poskytnúť pomoc pri odstraňovaní následkov tejto tragédie.

Na miesto nehody prišiel aj minister dopravy Árpád Érsek. "V súvislosti s tragickou dopravnou nehodou autobusu vyjadrujem úprimnú sústrasť všetkým pozostalým," napísal Érsek.

Pri tragickej nehode autobusu a nákladného auta na ceste I/65 v katastri obce Nitrianske Hrnčiarovce zahynulo 12 ľudí, z toho štyri maloleté deti. Presný počet obetí zatiaľ nie je jasný. Zranených rozviezli do okolitých nemocníc v kraji. Zranení sú vodiči autobusu aj nákladného auta.