Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 23. október 2024Meniny má Alojzia
< sekcia Slovensko

P. Pellegrini bude po inaugurácii hostiť 15 mladých ľudí a 15 seniorov

Na snímke novozvolený prezident SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) počas tlačovej konferencie k skončeniu funkcie predsedu NRSR 8. apríla 2024 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Sobotným (15. 6.) obedom by chcel Pellegrini vyslať z Prezidentského paláca signál o potrebe vrátiť sa naspäť k medzigeneračnej solidarite a dialógu.

Bratislava 13. júna (TASR) - Zvolený prezident SR Peter Pellegrini bude na slávnostnom obede v Prezidentskom paláci po jeho inaugurácii hostiť 15 mladých ľudí a 15 seniorov. Povedal to v rozhovore pre TASR.

Sobotným (15. 6.) obedom by chcel Pellegrini vyslať z Prezidentského paláca signál o potrebe vrátiť sa naspäť k medzigeneračnej solidarite a dialógu. "Pokúsiť sa dostať do rozhovorov najmladšiu generáciu s tou najstaršou. Mladí prinášajú energiu, starší skúsenosť, treba mať k tomu rešpekt a počúvať sa," povedal pre TASR s tým, že seniori s mladými budú sedieť za jedným stolom "na striedačku". Poukázal na to, že tieto dve skupiny sa prestávajú chápať, dostávajú iný obsah a žijú vo svojich "bublinách". Medzigeneračnú solidaritu považuje Pellegrini za základ fungovania spoločnosti.



Slávnostný obed je súčasťou sobotného inauguračného dňa prezidenta. Uskutoční sa po prevzatí paláca Pellegrinim a rozlúčke s odchádzajúcou prezidentkou Zuzanou Čaputovou.