Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Pokračuje proces s Lehelom H., možné je aj vynesenie rozsudku

Na archívnej snímke obvinený Lehel H. Foto: TASR – Jaroslav Novák

Proces sa začal vo februári tohto roku. Lehel H. je stále väzobne stíhaný. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal na neho obžalobu v septembri 2020.

Bratislava 23. novembra (TASR) - Pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku pokračuje v utorok hlavné pojednávanie s Lehelom H., označovaným za hrobára zločineckej skupiny dunajskostredského gangu sátorovcov. Na proces obžalovaného eskortovali príslušníci zásahovej jednotky Zboru väzenskej a justičnej stráže. Naposledy senát ŠTS odročil pojednávanie 10. novembra, keď ukončil dokazovanie vo veci a začali sa záverečné reči. Nevylučuje sa, že v utorok súd vynesie verdikt.

Lehel H. je okrem piatich vrážd obžalovaný aj zo skutkov podporovania a zosnovania zločineckej skupiny sátorovcov a krádeže 45,5 milióna slovenských korún z bezpečnostnej schránky v Dunajskej Strede. Medzi zavraždenými bol aj bos skupiny Ľudovít Sátor, k vražde ktorého sa Lehel H. priznal.

Proces sa začal vo februári tohto roku. Lehel H. je stále väzobne stíhaný. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal na neho obžalobu v septembri 2020.

Medzi ostatnými obeťami sú biele kone, ale aj jeden z ďalších bosov gangu Andrej Reisz. Ten bol označovaný za účtovníka skupiny. "Hrobár" ho mal zavraždiť už v roku 2006 po dohode s ďalšími členmi skupiny sátorovcov. Prvej vraždy Čabu Kariku sa podľa obžaloby mal dopustiť už v roku 2003. Svoje obete obžalovaný zastrelil, pomlel v mlynčeku na mäso. Zakopával ich v areáli bývalého družstva v Čótfe pri Dunajskej Strede.