Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Premávka na hraničnom priechode Jarovce-Kittsee bola obnovená

Na snímke repatrianti čakajú na spustenie inteligentnej karantény pomocou aplikácie eKaranténa na slovensko - rakúskom hraničnom priechode Bratislava - Berg 23. mája 2020 v Bratislave. Domáca karanténa je spustená, avšak dá sa zatiaľ stiahnuť iba do smartfónov s operačným systémom Android. Prejsť sa dá od sobotného večera zatiaľ iba na hraničnom priechode Berg. Predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO) o tom informuje na sociálnej sieti. Foto: TASR - Pavol Zachar

Po zdržaní spôsobenom repatriantmi, ktorí sa dožadovali vstupu na Slovensko z dôvodu avizovanej aplikácie, fungujú opätovne všetky tri hraničné priechody smerujúce do Bratislavy z Rakúska.

Bratislava 23. mája (TASR) - Premávka na hraničnom diaľničnom priechode Jarovce - Kittsee bola obnovená. Po zdržaní spôsobenom repatriantmi, ktorí sa dožadovali vstupu na Slovensko z dôvodu avizovanej aplikácie, fungujú opätovne všetky tri hraničné priechody smerujúce do Bratislavy z Rakúska. Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave o tom informuje na sociálnej sieti.



Zdržanie na diaľničnom priechode prisudzoval rezort vnútra nárazovo väčším počtom osôb prichádzajúcich na priechod po tom, ako sa očakávalo spustenie mobilnej aplikácie eKaranténa v piatok (22. 5.) popoludní. Aplikácia umožní absolvovať povinnú karanténu v domácom prostredí. Oneskorenie spustenia aplikácie spôsobilo čakanie na schválenie zo strany technologických spoločností Apple a Google.