Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Slovensko

Premiér: Dnešok nie je jeho pohrebom, je len budíčkom

Na archívnej snímke premiér SR Igor Matovič. Foto: TASR - Martin Baumann

Igor Matovič na sociánej sieti pri príležitosti výročia Nežnej revolúcie pripomína, že sloboda vyžaduje zodpovednosť. Účastníkov dnešných protestov označil za ľudí, ktorí hodnoty Novembra roky ničili.

Bratislava 17. novembra (TASR) – Nebojme sa o November. „Dnešný deň nie je jeho pohrebom, je len budíčkom," uviedol to na margo 17. novembra predseda vlády Igor Matovič na sociálnej sieti.

„Budíčkom, aby sme si o to viac uvedomili, že jeho hodnoty musíme neustále chrániť a deťom vysvetľovať. Aby pochopili, že sloboda bez zodpovednosti je len ilúzia slobody. Aby pochopili, že sloboda bez zodpovednosti vedie k anarchii," povedal premiér. Poukázal pritom na utorkové protesty, ktoré sa konajú v týchto chvíľach v centre Bratislavy.

Matovič pripomína, že 30 rokov sme spomínali v tento deň na hrdinov Novembra. „Na ich odvahu a statočnosť. Na státisíce ľudí, ktorí ich na námestia prišli podporiť, až spolu vytvorili spoločenstvo ľudí, ktoré nám pokojne vydobylo cestu ku slobode," povedal.

Tvrdí, že v utorok ovládli námestia iní ľudia. „Roky im odkaz Novembra bol úplne ukradnutý ... ba práve naopak, v príkrom rozpore s jeho odkazom, jeho hodnoty ničili," poznamenal predseda vlády.

„Nemáme sa za čo hanbiť. Nie sme v klietke hanby, robíme presne to, čo sme ľuďom pred voľbami sľúbili – čistíme Slovensko od podlahy. Od mafie a ich dlhoročných prisluhovačov. Že majú z toho strach? To je prirodzené, vedia, že dni na slobode mnohých z nich sú spočítané," povedal premiér. Ako dodal, Slovensko chcú „vyčistiť" od mafie a naplniť tak skutočný odkaz Novembra.