Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Premiér prosí lekárov, aby stiahli výpovede, chce podpísať memorandum

Na archívnej snímke uprostred premiér SR Eduard Heger (OĽaNO). Foto: TASR - Martin Baumann

Deklaroval pripravenosť dohodnúť sa a poukázal na plán obnovy. Zdravotníctvo a školstvo sú podľa jeho slov prioritou.

Bratislava 13. novembra (TASR) - Premiér Eduard Heger (OĽANO) poprosil lekárov, aby vyšli v ústrety vláde, ktorá rieši zdravotníctvo ako prioritu, a stiahli svoje výpovede. Rozumie ich vyčerpanosti a požiadavkám, deklaroval pripravenosť podpísať s nimi memorandum na riešenie situácie v zdravotníctve. Uviedol to v nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike. Kolaps zdravotníctva označil za najhorší možný scenár.

"Nechcem vyvíjať tlak na lekárov. Práve, naopak, odo mňa išla prosba. Prosím, vidíte, že táto vláda pracuje pre zdravotníctvo tak, ako žiadne iné za posledných 17 rokov. Dajte nám šancu, stiahnite výpovede, poďme zdravotníctvo spoločne budovať ďalej," vyhlásil premiér.

Vyjadreniam lekárov rozumie tak, že ich platy už nie sú problém, a treba pracovať na ďalších veciach pre zlepšenie zdravotníctva na Slovensku. Deklaroval pripravenosť dohodnúť sa a poukázal na plán obnovy. Zdravotníctvo a školstvo sú podľa jeho slov prioritou. "Neviem z roka na rok urobiť všetko," podotkol a poukázal na jednotlivé míľniky, napríklad na výstavbu nemocníc.