Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Premiérovi sa správy o zadržaných sudcoch čítali príjemne

Na snímke predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO) počas príchodu na rokovanie 47. schôdze vlády SR 28. októbra 2020 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Dodal, že napĺňajú to, čo ľuďom sľúbili pred voľbami.

Bratislava 28. októbra (TASR) – Pre predsedu vlády Igora Matoviča (OĽANO) bolo príjemné čítanie, keď mu počas stredajšieho rokovania vlády prichádzali správy o zadržaní sudcov. Uviedol to po rokovaní vlády.

"Vnímam to tak, že sme ľuďom sľúbili, že tu bude zákon platiť pre každého rovnako. Že policajti a prokurátori budú mať rozviazané ruky a chceme od nich, aby išli po zločine a zločincoch ako po údenom," uviedol Matovič. Ako dodal, napĺňajú to, čo ľuďom sľúbili pred voľbami.

Matovič si myslí, že sa to raz na Slovensku "očistí". Verí, že sa tak bude pokračovať aj ďalších pár týždňov.



Strana Za ľudí víta pokračujúci proces očisty justície. Treba podľa nej urobiť jasnú deliacu čiaru medzi skorumpovaným systémom a tými, ktorí si robia svoju prácu poctivo. "Niektorí ľudia si namiesto výkonu spravodlivosti urobili z justície nástroj osobného prospechu prostredníctvom korupcie, manipulácie a zneužívania právomocí," skonštatovala predsedníčka strany a vicepremiérka Veronika Remišová.

Remišová tvrdí, že v súčasnosti môžeme hovoriť o organizovanom korupčnom systéme, ktorý sa netýka len zlyhania jednotlivcov, ale ktorý fungoval "ako zločinecká sieť v našom justičnom systéme". "Za tento systém boli najviac zodpovední politici nového a starého Smeru, ktorí tento systém nielen tolerovali, ale aj chránili," podotkla. Remišovej stranícky kolega a podpredseda parlamentu Juraj Šeliga si myslí, že vláda Smeru-SD je zodpovedná za to, že sa v justícii na Slovensku rozbujnela korupcia, mafiánstvo a upieranie spravodlivosti.



Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala pri akcii s krycím názvom Víchrica viaceré osoby. Pre TASR to potvrdil hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka s tým, že pre prebiehajúce vyšetrovacie úkony nie je možné poskytnúť bližšie informácie.

Viaceré médiá informujú, že pri zásahu NAKA mali byť zadržané viaceré osoby z prostredia justície.