Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Sme rodina rešpektuje názor prezidentky na plošné testovanie

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Prezidentka v piatok vyzvala premiéra, aby sa plošné testovanie počas víkendu realizovalo tam, kde budú zabezpečené odbery.

Bratislava 30. októbra (TASR) - Vládne hnutie Sme rodina rešpektuje názor prezidentky SR Zuzany Čaputovej v súvislosti s plošným testovaním, rozhodnutie je však podľa neho na vláde, a najmä na premiérovi Igorovi Matovičovi (OĽANO). „Hnutie Sme rodina vždy podporovalo všetky aktivity smerujúce k úspešnému zvládnutiu COVID-19 a všetkých následkov spojených s týmto ochorením. Akceptujeme názor prezidentky, ale rozhodnutie, akým spôsobom má prebehnúť testovanie, je na vláde, a najmä na premiérovi,“ uviedlo pre TASR.

Prezidentka v piatok vyzvala premiéra, aby sa plošné testovanie počas víkendu realizovalo tam, kde budú zabezpečené odbery. Požiadala aj o prehodnotenie podmienky zákazu vychádzania. Volá po dobrovoľnosti testovania. Po stretnutí s náčelníkom Generálneho štábu Ozbrojených síl SR Danielom Zmekom a veliteľom operácie Spoločná zodpovednosť Ivanom Pachom vyhlásila, že cieľ celoplošnej akcie je nenaplniteľný.