Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Správy TASR - 11.45: Stručný prehľad najdôležitejších udalostí

Kombo snímka. Foto: TASR/Teraz.sk

Teraz.sk ponúka prehľad najdôležitejších udalostí podľa TASR.

Bratislava 21. júna (TASR) - Stručný prehľad najdôležitejších správ zo servisov TASR v utorok 21. júna 2022 - 11.45 h.



Bratislava - Poslanci Národnej rady začali piaty rokovací deň 66. schôdze neverejným rokovaním. Venovali sa správe o činnosti Slovenskej informačnej služby a správe o plnení úloh Vojenského spravodajstva. Od 14.00 majú naplánované body z dielne rezortu spravodlivosti. Popoludní by sa mali dostať aj k zákonu o financovaní voľného času dieťaťa, ktorý vrátila prezidentka Zuzana Čaputová na opätovné prerokovanie.

Na archívnej snímke poslanci v rokovacej sále.
Foto: TASR - Pavol Zachar


Bratislava - Ceny na Slovensku by tento rok mali vzrásť o viac ako 10 percent a v budúcom roku približne o 11 percent. Vysoká inflácia bude sprevádzaná oslabením ekonomického rastu, ktorý by sa mal v tomto roku a budúcom roku znížiť na 1,4 percenta a 1,9 percenta. Pri predstavení novej strednodobej predikcie Národnej banky Slovenska to uviedol jej guvernér Peter Kažimír.



Bratislava - Inflácia pri potravinách môže na jeseň prekročiť úroveň 20 percent. Uviedol predseda Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Emil Macho.



Bratislava - Ukončením okupácie začal príbeh slobodného a demokratického Slovenska, uviedol minister obrany Jaroslav Naď v súvislosti s 31. výročím odchodu posledných okupačných vojsk sovietskej armády z Československa. Minister obrany vidí paralely v okupácii Československa s dnešnou vojenskou agresiou Ruska na Ukrajine.

Na archívnej snímke minister obrany SR Jaroslav Naď.
Foto: TASR - Martin Baumann


Bratislava - Hraničnými priechodmi prešlo včera na Slovensko 2523 ľudí z Ukrajiny. Z toho bolo 728 mužov, 1380 žien a 415 detí. O dočasné útočisko požiadalo 330 žiadateľov. Na výstupe zo Slovenska na Ukrajinu prešlo hraničnými priechodmi 2790 osôb.



Bratislava - Prostredníctvom 1430 vykonaných RT-PCR testov odhalili včera na Slovensku 319 prípadov nákazy novým koronavírusom. Nepribudli žiadne obete. V nemocniciach je s ochorením COVID-19 hospitalizovaných 151 pacientov.

Ilustračná snímka.
Foto: TASR/AP


Praha - Jeden z 13 obvinených v kauze manipulácie zákaziek pražského dopravného podniku Petr Adam pravdepodobne spáchal samovraždu. Petr Adam bol obchodníkom v telekomunikačnom biznise a v pražskej kauze Dozimetr bol obvinený z podplácania.



Kyjev - Ukrajina vyhlásila, že priemyselné mesto Lysyčansk v Donbase na východe krajiny čelí ťažkému ostreľovaniu ruskými silami. Gubernátor Luhanskej oblasti Serhij Hajdaj v príspevku na sociálnej sieti napísal, že boje prebiehajú v priemyselnej zóne mesta Severodoneck. Spomenul aj "katastrofálne ničenie" v Lysyčansku.



Varšava - Líder poľskej vládnucej strany Právo a spravodlivosť Jaroslaw Kaczyňski odstúpil z funkcie podpredsedu vlády.

Na archívnej snímke dole uprostred líder vládnej strany Právo a spravodlivosť (PiS) Jaroslaw Kaczyňski.
Foto: TASR/AP


Berlín - Spolkový zväz nemeckého priemyslu znížil svoju ekonomickú prognózu na rok 2022. Uviedol pritom, že v prípade zastavenia dodávok ruského plynu sa najväčšia európska ekonomika recesii nevyhne. Zväz najnovšie očakáva, že hrubý domáci produkt Nemecka sa v tomto roku zvýši len o 1,5 percenta, a nie o 3,5 percenta z pôvodnej prognózy, ktorú vypracoval ešte pred vypuknutím vojny na Ukrajine.



Moskva - Televízne veže v juhoukrajinskej Chersonskej oblasti boli prekonfigurované tak, aby umožnili vysielanie ruskej televízie. Dnes to oznámila ruská armáda. TASR správu prevzala z agentúry AFP.



Tampa - Hokejisti Tampy Bay znížili stav finálovej série play off NHL s Coloradom Avalanche na 1:2. Dvojnásobný obhajca Stanleyho pohára vyhral v treťom dueli na domácom ľade presvedčivo 6:2. Slovenský obranca Erik Černák odohral za Tampu viac ako 19 minút.



Rosemont - Slovenský hokejista Richard Pánik sa gólovo presadil aj v druhom zápase finále play off zámorskej AHL. Prispel ním k triumfu Chicaga Wolves nad Springfieldom Thunderbirds 6:2. Domáci vyrovnali stav série hranej na štyri víťazné stretnutia na 1:1.