Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Slovensko

Správy TASR - 5.45: Stručný prehľad najdôležitejších udalostí

Kombo snímka. Foto: TASR/Teraz.sk

Teraz.sk ponúka prehľad najdôležitejších udalostí podľa TASR.

Bratislava 21. novembra (TASR) - Stručný prehľad najdôležitejších správ zo servisov TASR v pondelok 21. novembra 2022 - 5.45 h.

Bratislava - Premiér Eduard Heger v sobotu pozval zástupcov Lekárskeho odborového združenia, aby ešte cez víkend spoločne rokovali o aktuálnej situácii v zdravotníctve. Lekárski odborári jeho ponuku odmietli. Rokovať budú až dnes. Lekárske odborové združenie súhlasí s ponukou vlády o dodatočnom navýšení platov lekárov. Žiada však navýšenie koeficientu za odpracované roky praxe z 0,02 na 0,03.

Bratislava - Ak tisíce lekárov podajú výpovede a dôjde k rozvratu zdravotníctva, hnutie Sme rodina odíde z vlády. V diskusnej relácii TA3 to vyhlásil šéf hnutia a predseda parlamentu Boris Kollár. Spolu s lídrom SaS Richardom Sulíkom sa zhodli na tom, že tlak zo strany Lekárskeho odborového združenia pri rokovaniach s vládou začína naberať črty vydierania.

Bratislava – Opozičná SaS nemá dôvod rokovať o štátnom rozpočte. V diskusnej relácii TA3 to včera povedal líder strany Richard Sulík. Označil ho za katastrofálny a šeredný, kritizuje tiež absenciu výdavkových limitov. Predseda Národnej rady SR Boris Kollár tvrdí, že rokovať treba vždy.

Bratislava - Vláda zastropuje ceny tepla, plynu aj elektriny pre domácností na budúci rok. V návrhu rozpočtu je na to dosť peňazí, potvrdil v diskusnej relácii RTVS minister práce Milan Krajniak.

Bratislava – Najdôveryhodnejším členom vlády je minister práce Milan Krajniak. Dôveruje mu 31 percent a nedôveruje 65 percent ľudí. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre televíziu Markíza. Na druhom mieste v prieskume skončil minister dopravy Andrej Doležal, na treťom mieste sa umiestnil minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Premiér Eduard Heger skončil v prieskume na štvrtom mieste.

Bratislava - Miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku dosiahla na konci októbra 5,90 %. Prvýkrát po dva a pol roku tak klesla pod hranicu šiestich percent.

Bratislava – Predseda vlády SR Eduard Heger dnes odcestuje na zahraničnú pracovnú cestu do Holandska. Stretne sa s premiérom Markom Ruttem, v Haagu navštívi Medzinárodný súdny tribunál a zíde sa aj s predstaviteľmi Haagskeho centra pre strategické štúdie.

Bratislava – V advokátskych kanceláriách na Slovensku je na stáži viac ako 50 ukrajinských advokátov, ktorých finančne podporila Nadácia slovenskej advokácie.

Bratislava - Dopravné nehody si tento rok doposiaľ vyžiadali 200 obetí. Počas desiatich mesiacov tohto roka sa na Slovensku stalo 10.098 dopravných nehôd.

Peking — Ministri obrany Spojených štátov a Číny sa v Kambodži zúčastnia na rozšírenom stretnutí o bezpečnostných otázkach Združenia krajín juhovýchodnej Ázie. Vznikne tým priestor aj na ich osobné rokovanie.

Kyjev - Snahy Západu presvedčiť Ukrajinu, aby po sérii veľkých vojenských víťazstiev rokovala s Moskvou sú "bizarné". Rokovania by totiž znamenali kapituláciu Kyjeva. Povedal to poradca ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak.

Berlín — V dôsledku dopadu rakety na územie Poľska naďaleko hraníc s Ukrajinou ponúkla nemecká vláda Varšave na zabezpečenie vzdušného priestoru systém protiraketovej obrany Patriot.

Varšava - Poľsko spolu so Slovenskom a Českou republikou požiadajú Maďarsko, aby urýchlene ratifikovalo prístupové protokoly Fínska a Švédska do Severoatlantickej aliancie.

Bratislava - Slovenskí futbalisti remizovali včera v prípravnom zápase s Čile 0:0. V stretnutí na Tehelnom poli sa rozlúčil s reprezentačnou kariérou dlhoročný kapitán Marek Hamšík, ktorý odišiel z ihriska v 89. minúte za mohutného potlesku domácich fanúšikov.

Levi - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila aj v druhom slalome novej sezóny Svetového pohára 3. miesto. Vo včerajších pretekoch vo fínskom Levi opäť triumfovala jej veľká americká rivalka Mikaela Shiffrinová, druhá skončila Wendy Holdenerová zo Švajčiarska.