Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

TASR odsudzuje vraždu J. Kuciaka ako útok na podstatu demokracie

Na nedatovanej snímke slovenský novinár Ján Kuciak, ktorého zavraždili aj so snúbenicou vo Veľkej Mači a ich telá našli v nedeľu 25. februára 2018. Foto: TASR/AP

Ak sa potvrdí, že motívom vraha bola investigatívna práca novinára, je to zároveň zákerný útok na samotnú podstatu demokracie a slobody slova na Slovensku, uvádza TASR.

Bratislava 26. februára (TASR) - Mladý novinár a náš bývalý spolupracovník z portálu Teraz.sk Ján Kuciak a jeho partnerka Martina Kušnírová sa stali obeťami úkladnej vraždy vo vlastnom dome. Tento čin je strašný, nepochopiteľný a absolútne neakceptovateľný bez ohľadu na jeho motív.

Ak sa však potvrdí, že motívom vraha bola investigatívna práca novinára, je to zároveň zákerný útok na samotnú podstatu demokracie a slobody slova na Slovensku. Chceme vyjadriť najhlbšiu sústrasť obom rodinám, ktoré postihlo nesmierne nešťastie.



Dúfame, že orgány činné v trestnom konaní dokážu vyvinúť maximálne úsilie s cieľom vypátrať a usvedčiť páchateľov.

Slovenská spoločnosť je dnes prvýkrát konfrontovaná s takýmto brutálnym útokom na zástupcov tlače. Je preto dôležité, aby dokázala adekvátne zareagovať. Nielen s cieľom usvedčiť vrahov, ale zároveň vyslať signál do budúcnosti, že takýto typ brutality u nás nemá miesto.