Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Týždeň vedy a techniky na Slovensku sa tento rok uskutoční opäť naživo

Z otvorenia 14. ročníka celoslovenského podujatia Týždeň vedy a techniky na Slovensku v priestoroch Zážitkového centra vedy Aurelium 6. novembra 2017 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Devätnásty ročník podujatia sa uskutoční od 7. do 13. novembra. Celkovo sú pripravené desiatky prednášok, festivalov, workshopov, súťaží, podcastov, besied či výstav, ako aj rôzne ďalšie podujatia.

Bratislava 4. novembra (TASR) - Týždeň vedy a techniky na Slovensku sa tento rok uskutoční opäť naživo. Pripravených je viac ako 200 sprievodných podujatí pre nadšencov vedy v rámci celého Slovenska. TASR o tom informovali z Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Devätnásty ročník podujatia sa uskutoční od 7. do 13. novembra. Celkovo sú pripravené desiatky prednášok, festivalov, workshopov, súťaží, podcastov, besied či výstav, ako aj rôzne ďalšie podujatia. "Po dvoch rokoch vynútenej prestávky, počas ktorých sa podujatie konalo prevažne online, tak budete môcť zažiť naživo rôzne vedecké aktivity," uviedli organizátori.

Cieľom Týždňa vedy a techniky je zlepšiť vnímanie vedy a techniky, ich významu a spopularizovať ich v rámci celej spoločnosti. Podujatia sú určené žiakom základných a stredných škôl, ktorých zapojenie sa do jednotlivých aktivít umožňuje vzbudiť ich záujem o štúdium vedeckých a technických disciplín.

V programe sú podujatia nielen pre širokú, ale aj odbornú verejnosť. Mnohé ústavy Slovenskej akadémie vied, fakulty univerzít či rôzne výskumné inštitúcie na Slovensku organizujú pre verejnosť v rámci tohto týždňa aj dni otvorených dverí.