Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

COVID-19 potvrdili u úradníkov Bratislavského kraja i na ministerstve

Na archívnej snímke predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba. Foto: TASR - Pavol Zachar

Juraj Droba zdôraznil, že koronavírus nie je fikcia ani konšpirácia, ale skutočný problém.

Bratislava 7. septembra (TASR) - Zamestnanec Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) bol pozitívne testovaný na nový koronavírus, kraj spustil sériu testov a opatrení. Informovala o tom hovorkyňa BSK Lucia Forman s tým, že pozitívne testovaný zamestnanec ostáva v karanténe.

"Robíme všetko pre to, aby sme zamedzili šíreniu vírusu. V prvom rade testujeme všetkých kolegov, ktorí prišli do kontaktu s pozitívne testovaným zamestnancom. Doterajšie výsledky ich testov sú negatívne. Dôsledne dezinfikujeme všetky priestory a tiež sme obmedzili pohyb osôb," uviedol predseda BSK Juraj Droba s tým, že samozrejmosťou je nosenie rúšok.



Vedenie BSK deklarovalo, že fungovanie úradu je zabezpečené. Zamestnanci a verejnosť musia rátať s tým, že pri vstupe im automatický senzor odmeria teplotu.

Droba zdôraznil, že koronavírus nie je fikcia ani konšpirácia, ale skutočný problém. "Náš pozitívne testovaný kolega nemá žiadnu cestovateľskú anamnézu a je príkladom dodržiavania hygienických opatrení. Žiaľ, napriek tomu sa nakazil od niekoho, kto takýto zodpovedný nebol. Preto prosím, toto riziko nepodceňujme," poznamenal.




Zamestnanec Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie mal pozitívny test na COVID-19


Zamestnanec Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR mal pozitívny test na ochorenie COVID-19. TASR to potvrdil riaditeľ odboru komunikácie MIRRI Michal Dyttert. S nakazeným zamestnancom sa podľa jeho slov osobne nestretol nikto z vedenia ministerstva.

"Identifikovali sme všetkých zamestnancov, ktorí sa s ním stretli, požiadali sme ich, aby sa zaregistrovali na CovidPass a pôjdu na testovanie. Zatiaľ pracujú z domu v domácej karanténe," priblížil Dyttert.