Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Zdravotný stav piatich parašutistov si nevyžadoval hospitalizáciu

Pri Červenom Kameni v okrese Ilava došlo 20. augusta 2015 k zrážke dvoch športových lietadiel, pri ktorom zahynulo sedem ľudí. V lietadlách boli podľa Juraja Deneša z Leteckého a námorného vyšetrovacieho útvaru parašutisti-výsadkári. V oboch lietadlách sa vraj nachádzalo 40 ľudí. Podľa predbežných informácií sa jedno lietadlo zrútilo do ťažko prístupnej oblasti sedla Chotuč a druhé asi dva kilometre od obce Červený Kameň. Na snímke policajti a hasiči sa zhromažďujú pred príchodom na miesto pádu športového lietadla nad obcou Červený Kameň. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Pri leteckom nešťastí dnes zahynuli traja parašutisti a štyria členovia posádky dvoch lietadiel.

Trenčín 20. augusta (TASR) – Zdravotný stav ani jedného z piatich parašutistov, ktorí sa zranili pri dnešnom leteckom nešťastí v Červenom Kameni v Ilavskom okrese, si nevyžadoval hospitalizáciu. Na brífingu v trenčianskej fakultnej nemocnici to povedal minister zdravotníctva Viliam Čislák.

„V prvom rade by som chcel vyjadriť úprimnú sústrasť všetkým pozostalým dnešného nešťastia. Je smutné, že v relatívne krátkej dobe sa na Slovensku udiali tri letecké nešťastia,“ povedal minister zdravotníctva.

Ako dodal, na mieste zasahovali dve ambulancie rýchlej lekárskej pomoci, dve ambulancie rýchlej zdravotnej pomoci a tri vrtuľníky z Trenčína, Banskej Bystrice a Nitry. Zdravotnícky zásah bol podľa neho ukončený o 12.17 hodine. Parašutisti sa podľa neho sústredili na letisku v Slávnici, kde im poskytujú psychologickú pomoc.



„Piati parašutisti boli ľahko zranení, štyroch priviezli do nemocnice v Trenčíne, boli ambulantne vyšetrení aj ošetrení. Ich zdravotný stav si nevyžadoval ďalšiu zdravotnú starostlivosť. Jeden pacient bol ošetrený na ambulancii v Dubnici nad Váhom, tak isto bol prepustený domov,“ uviedol Čislák s tým, že išlo o povrchové zranenia, odreniny, disperzie členka a chrbtice. Charakter zranení podľa neho svedčí o tom, že k nim došlo ešte na palube lietadla.

Pri leteckom nešťastí, ktoré sa stalo dnes okolo 9.00 hodiny nad obcou Červený Kameň v Ilavskom okrese, zahynuli traja parašutisti a štyria členovia posádky dvoch lietadiel. Lety boli súčasťou nácviku hromadného zoskoku parašutistov na letecký deň na letisku v Slávnici.