Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Barcelona nevyužila zaváhanie Realu, Xavi: Náš najhorší zápas v sezóne

Hráč Ronald Araujo z FC Barcelony reaguje počas zápasu 23. kola španielskej La Ligy UD Almeria - FC Barcelona 26. februára 2023 v Almerii. Foto: TASR - AP

Zlou správou pre Kataláncov je aj zranenie Roberta Lewandowského.

Barcelona 27. februára (TASR) - Futbalisti FC Barcelona nedokázali využiť možnosť odskočiť druhému Realu Madrid na rozdiel desiatich bodov. V nedeľňajšom zápase 23. kola španielskej La Ligy líder prekvapivo prehral na pôde UD Almeria 0:1.

Domácich poslal do vedenia v 24. minúte nekompromisnou strelou pod brvno El Bilal Toure. Favorit zápasu dominoval v držaní lopty, vôbec sa to však nepremietlo do počtu vypracovaných šancí. Katalánci síce vystrelili trinásťkrát, do priestoru brány však smeroval iba nedôrazný pokus striedajúceho Angela Alarcona v 82. minúte. "Som veľmi nahnevaný, pretože si myslím, že sme odohrali náš najhorší zápas v sezóne. Predovšetkým v prvom polčase sme si nedokázali posunúť loptu, chýbala nám intenzita a rýchlosť. Nepreukázali sme potrebnú vášeň na to, aby sme vyhrali zápas. V druhom polčase áno, ale súper dobre bránil," citoval hlavného trénera "Blaugranas" Xaviho Hernandeza španielsky denník Marca.

Zlou správou pre Kataláncov je aj zranenie Roberta Lewandowského. Najlepší ligový kanonier by mal vynechať prvý zápas štvrtkového semifinále Copa del Rey proti Realu Madrid. Klub v lekárskom vyhlásení potvrdil futbalistovo zranenie, ale dĺžku absencie neuviedol: "Robert Lewandowski má preťažený femorálny biceps na ľavom stehne. Je mimo hry a jeho dostupnosť bude závisieť od vývoju zranenia."

Nováčik súťaže ukončil trinásťzápasovú sériu ligových triumfov Barcelony. Almeria sa vďaka cenným trom bodom vyšvihla v tabuľke z pásma zostupu na 15. pozíciu. "Prišiel k nám najlepší tím v lige, je prvý a my sme ich dokázali ubrániť a využiť šancu, ktorú sme mali," povedal kouč andalúzskeho klubu Joan Rubi.