Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

DAC predĺžil sériu víťazstiev, Ružomberok stále čaká na prvý úspech

Na snímke diváci sa tešia z gólu počas zápasu 6. kola Fortuna ligy DAC Dunajská Streda - MFK Ružomberok v Dunajskej Strede 12. septembra 2020. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Napriek tomu, že domáci už v úvodnom dejstve prišli o vylúčeného Jannika Müllera, Ružomberčania inkasovali trikrát v rozpätí 53. a 59. minúty.

Dunajská Streda 13. septembra (TASR) - Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda si udržali stopercentnú bilanciu aj po 6. kole Fortuna ligy. V sobotňajšom domácom stretnutí zdolali MFK Ružomberok 3:2 a sú na čele tabuľky so ziskom 18 bodov. Naopak, Ružomberok nezvíťazil ani na šiesty pokus v novej sezóne a na konte má štyri remízy a dve prehry.

Prvý gól zápasu dal hosťujúci Ladislav Almási, ktorý sa vrátil po dlhej pauze a hneď sa presadil strelecky: "Bol som dosť dlho mimo, mal som roztrhnutý členkový väz, dlho sa to liečilo. Ešte stále cítim kondičný deficit, ale to sa mi vráti. Prvý polčas sme boli lepším mužstvom. Išli sme do vedenia o jeden gól a súperovi vylúčili aj hráča. Dúfal som, že to už zvládneme, potrebujeme tri body. V druhom polčase sme prvých 10 minút pokazili, neviem, čím to bolo. Asi prvý gól nás prekvapil, potom Ramirez aj Kalmár perfektne trafili. To bolo asi naše nešťastie." Almási je odchovanec Dunajskej Stredy, po strelenom góle ho však fanúšikovia vypískali: "Bol som tu v mládeži, pôsobil som v klube 8-9 rokov. Vtedy tu ešte nič nebolo. Štadión je krásny, keď tu hráme, vždy sa snažím odovzdať zo seba maximum. Som vďačný, že to tam padlo, som rád za každý gól. Pískanie ma dosť mrzí, neviem, prečo to robili. Keď si pozriete káder DAC, nikto nie je odtiaľ, ja som však domáci. Ja si uvedomujem, že ma vypískali, ale to je všetko."

Napriek tomu, že domáci už v úvodnom dejstve prišli o vylúčeného Jannika Müllera, Ružomberčania inkasovali trikrát v rozpätí 53. a 59. minúty. Onedlho znížil Matúš Kmeť, no Liptáci nedokázali vyrovnať a v závere dostal červenú kartu Martin Boďa.

Zápas si užil domáci obranca Dominik Kružliak, ktorý ako bývalý hráč MFK zdolal Ružomberok aj v MOL Aréne: "Ružomberok je ťažký súper. Som rád, že sme nad ním doma konečne vyhrali, v minulej sezóne sa to nepodarilo. V prvom polčase sme mali šance, nedali sme gól, naopak, súper dal gól. Prišla červená karta, boli sme o jedného menej. Cez polčas sme si povedali, že musíme bojovať, a naozaj sme sa zomkli. Potom sme strelili pekné tri góly a vyhrali sme."
Na snímke zľava András Schäfer a Zsolt Kalmár (obaja Dunajská Streda) sa tešia z gólu počas zápasu 6. kola Fortuna ligy DAC Dunajská Streda - MFK Ružomberok v Dunajskej Strede 12. septembra 2020.
Foto: TASR - Jaroslav Novák

Pre opatrenia v súvislosti s pandémiou koronavírusu na štadióne nebolo prítomných ani 900 divákov, obranca Dunajskej Stredy ohľadom situácie neskrýval svoj názor: "Je to hanba, čo sa tu deje. Tento mesiac 1000 ľudí, od budúceho mesiaca 200-100-50 ľudí, nikto nevie. Naozaj si takto pochováme šport. Žiadna pomoc od štátu, naopak, diskotéky sú otvorené, ľudia sa tam zabávajú. Videli ste, koľko ľudí bolo vonku, koľko ich nám fandilo. Je to podpora pre nás, pre hráčov, zaslúžia byť na štadióne."

Vo štvrtok je na programe 2. predkolo Európskej ligy, v ktorom DAC hostí Jablonec. "Česká liga je kvalitná, Jablonec má kvalitných hráčov. Je to 50 na 50. Pôjdeme skromne, s pokorou a tvrdou prácou do zápasu a verím, že budeme úspešní," pomenoval ciele mužstva Kružliak.

Podľa kapitána DAC a autora dvoch sobotňajších zásahov Zsolta Kalmára zlom nastal v druhom polčase. "Vedeli sme, že to bude ťažký zápas. Snažili sme sa hľadať si miesta, ale robili sme veľa chýb. Tréner cez polčas povedal, že naše šance prídu, a tak to aj bolo. V prvom polčase som aj ja pokazil niekoľko prihrávok, v druhom to bolo lepšie. Vyšli mi kľučky, dal som aj dva góly, mohol som ukázať, že som kapitán. Ukázala sa sila mužstva, sme spolu na ihrisku aj mimo neho," zdôraznil Kalmár.