Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

EURÓPSKA LIGA: Sviatok v Edene, Arsenal hostí defenzívne neistý Neapol

Futbalista Slavie Prahy Tomáš Souček (vľavo) sa teší so spoluhráčmi po strelení gólu vo štvrtkovom odvetnom zápase osemfinále Európskej ligy UEFA 2018/19 Slavia Praha - FC Sevilla v Prahe 14. marca 2019. Foto: TASR/AP

Slavia Praha so slovenským stredopoliarom Miroslavom Stochom privíta v Edene londýnsku Chelsea.

Bratislava 11. apríla (TASR) - Futbalová Európska liga UEFA 2018/19 dospela do štvrťfinálovej fázy, vo štvrtok 11. apríla sa budú hrať štyri súboje, ich odvety sú na programe o týždeň. Slavia Praha so slovenským stredopoliarom Miroslavom Stochom privíta v Edene londýnsku Chelsea a ďalší londýnsky klub Arsenal hostí na svojom štadióne taliansky SSC Neapol. V ďalších zápasoch sa skonfrontujú Benfica Lisabon s Eintrachtom Frankfurt, resp. španielske kluby FC Villarreal s FC Valenciou.

"Gunners" v generálke v lige prehrali v Liverpoole s Evertonom 0:1 a v boji o miestenku do LM spadli na 5. miesto. Španielsky tréner Unai Emery pred duelom s SSC volá po väčšom dôraze jeho hráčov. "V nasledujúcich stretnutiach musíme hrať dôraznejšie a koncentrovanejšie, ak v nich chceme zvíťaziť. Po Evertone je tu akási kolektívna frustrácia, ale to nás nemôže ovplyvniť. Nemôžeme meniť našu prácu," citovala ho agentúra AFP. Emery dúfa, že sa zdravotne dajú do poriadku Laurent Koscielny a Granit Xhaka. Trénerovi Neapola Carlovi Ancelottimu robí starosti aktuálna hra v defenzíve tímu. "Momentálne bránime zle. Je to alarmujúce, pretože ak by sme takto zle bránili aj v Londýne, dostali by sme sa do veľkých problémov. Musíme sa sústrediť opäť na základy," uviedol taliansky lodivod.

"The Blues" sa naladili v pondelok na "zošívaných" triumfom 2:0 nad West Hamom United, ktorý dvoma gólmi zariadil Eden Hazard. "Hral fantasticky. Keď je schopný podávať takéto výkony, tak sme veľmi šťastní, lebo vtedy je ľahké víťaziť," povedal podľa bbc.com o jeho výkone tréner Maurizio Sarri. Čoraz častejšie sa však objavujú špekulácie o blížiacom sa Hazardovom prestupe do Realu Madrid. Fanúšikovia "kladivárov" počas vzájomného duelu dokonca spievali o jeho odchode do tímu úradujúceho európskeho šampióna. "Mýlili sa. Momentálne sa sústredím len na Chelsea. Do konca sezóny máme ešte veľa práce a potom uvidíme," uviedol 28-ročný belgický reprezentant.

Slavia mala po ligovej výhre nad Duklou (5:1) o dva dni viac času na regeneráciu. "Podľa mňa to nebude nijaká naša výhoda. Majú hustejší program ako my, rotujú viac hráčov a navyše ich v ďalšom ligovom kole ich čaká FC Liverpool. Takže proti nám nastúpi určite niekoľko iných hráčov ako hrali za Chelsea proti West Hamu," povedal podľa portálu idnes.cz kouč "zošívaných" Jindřich Trpišovský. Slavii bude na tribúnach chýbať podpora vypredaného hľadiska, keďže jej UEFA zatvorila niekoľko sektorov za výtržnosti v šestnásťfinálovom dueli s Genkom.

Víťaz EL si vybojuje miestenku do hlavnej fázy Ligy majstrov 2019/20.

1. zápasy štvrťfinále EL 2018/19, štvrtok 11. apríla o 21.00 SELČ:

Slavia Praha - Chelsea Londýn /rozhoduje: Felix Zwayer (Nem.)/
Benfica Lisabon - Eintracht Frankfurt /Anthony Taylor (Ang.)/
Villarreal CF - Valencia CF /Michael Oliver (Ang.)/
Arsenal Londýn - SSC Neapol /Alberto Undiano Mallenco (Šp.)/