Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Futbal: Bakayoka zastavili policajti, mierili naňho zbraňami

Hráč Neapolu Tiemoue Bakayoko (vpravo) bojuje o loptu so Stjepanom Loncarom z Rijeky v zápase F -skupiny 4. kola skupinovej fázy Európskej ligy SSC Neapol - HNK Rijeka v Neapole 26. novembra 2020. Foto: TASR/AP

Bakayoko sa momentálne pripravuje na začiatok sezóny 2022/23, ktorá zavŕši jeho druhé hosťovanie na San Sire z londýnskej Chelsea.

Miláno 18. júla (TASR) - Francúzskeho futbalistu Tiemoueho Bakayoka nedávno zastavila ozbrojená polícia. Stredopoliara sledovali milánski policajti, keď s kamarátom jazdil po meste.

Spomínaný incident, ktorý potvrdili milánske úrady, sa stal začiatkom júla, no vyšiel najavo až po zverejnení videa na sociálnych sieťach. 27-ročného Bakayoka spolu s jeho spoločníkom zastavili a prehľadali policajti s vytiahnutými strelnými zbraňami. Rýchlo vyšlo najavo, že sledovali nesprávne auto a majú dočinenia s profesionálnym športovcom a nie s hľadaným zločincom.

Incident vyvolal kontroverziu kvôli obvineniam z rasizmu na stranu talianskej polície, píše web goal.com. Milánske policajné riaditeľstvo však tvrdí, že šlo o prípad pomýlenej identity. "Komentáre o rasizme nie sú na mieste. Spustili sme kontrolu, pretože Bakayoko a druhý cestujúci náhodou dokonale zodpovedali opisom ľudí hľadaných políciou. Keď policajti zistili, že zastavili osobu, ktorá nemala s prípadom nič spoločné, prestali," uviedlo vo vyhlásení.

Bakayoko sa momentálne pripravuje na začiatok sezóny 2022/23, ktorá zavŕši jeho druhé hosťovanie na San Sire z londýnskej Chelsea. V uplynulej sezóne odohral za šampióna Serie A 18 zápasov.