Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Žilinčan Kristián Vallo do Poľska na polročné hosťovanie s opciou

Na snímke vľavo Kristián Vallo (Žilina). Foto: TASR - Erika Ďurčová

Po Vallovom odchode by nemala na jeho poste na pravom kraji obrany vzniknúť diera.

Žilina 22. februára (TASR) - Slovenský futbalový obranca Kristián Vallo odchádza z MŠK Žilina na hosťovanie do poľskej Wisly Plock.

Hoci sa na Slovensku zimné prestupové obdobie už skončilo, v Poľsku naďalej pokračuje. Práve do Ekstraklasy odišiel 22-ročný obranca "šošonov". Vedenie MŠK sa dohodlo s Wislou Plock na hosťovaní do konca aktuálnej sezóny s následnou opciou. Odchovanec Akadémie MŠK Žilina bol okrem kapitána Jakuba Paura najdlhšie pôsobiacim futbalistom v A-tíme šošonov. V žltozelenom drese odohral za šesť sezón 90 stretnutí v bilanciou 6 gólov a 16 asistencií.

"Kristián bol v A-tíme žltozelených od sezóny 2015/2016, dokonca bol teraz v prvom jarnom domácom zápase proti Moravciam aj kapitánom. My sme si to spolu odkonzultovali, spýtali sme sa na jeho pohľad. Prišlo to trochu v nevhodnom období po príprave, kedy už začala liga. Kristián to napriek tomu chcel vyskúšať, preto sme sa dohodli na hosťovaní s Wislou Plock do leta s opciou. Poľská liga má svoju kvalitu, preto to Kiko vníma ako šancu. Po sezóne sa následne budeme rozhodovať čo ďalej," vysvetlil pre klubový web športový manažér Karol Belaník.

Po Vallovom odchode by nemala na jeho poste na pravom kraji obrany vzniknúť diera. "Máme tam alternatívy s Bensonom Anangom, resp. Matúšom Rusnákom. Tento post teda máme zastrešený. Túžba hráča, ktorý tu odohral veľa a odviedol kvalitné služby, bola veľká, cítili sme z neho, že by chcel vyskúšať novú výzvu. Dohodli sme sa teda, že to akceptujeme. Prajeme mu v najbližších mesiacoch veľa šťastia," dodal Belaník.