Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Le Graet prijal ukončenie Ligue 1, dúfa vo finále Francúzskeho pohára

Futbalisti PSG Neymar (vľavo) a Kylian Mbappé reagujú vo štvrťfinále Francúzskeho pohára Paríž St. Germain - Saint Étienne v Paríži 8. januára 2020. Foto: TASR/AP

Riadiaca ligová organizácia LFP bude rokovať, či udelí majstrovský titul, jeho obhajca PSG mal na čele tabuľky dvanásťbodový náskok.

Paríž 29. apríla (TASR) - Prezident Francúzskej futbalovej federácie (FFF) Noel Le Graet akceptoval rozhodnutie o nedokončení Ligue 1 z dôvodu koronavírusovej krízy. Dúfa však, že v auguste sa bude môcť odohrať aspoň finále Francúzskeho pohára medzi Parížom St. Germain a AS St. Etienne.

"Rozhodnutie zrušiť ligové zápasy bolo správne. Zdravie je na prvom mieste," vyhlásil Le Graet pre denník L'Equipe. Francúzsky premiér Edouard Philippe po utorňajšom zasadnutí kabinetu uviedol, že nebude môcť prísť k reštartu sezóny 2019/2020. Pre pandémiu vláda predĺžila zákaz organizovania veľkých športových podujatí až do septembra.

Riadiaca ligová organizácia LFP bude rokovať, či udelí majstrovský titul, jeho obhajca PSG mal na čele tabuľky dvanásťbodový náskok. Vplyvný prezident klubu Olympique Lyon Jean-Michel Aulas je proti a navrhuje play off, jeho tím figuroval na siedmej priečke mimo postupu do európskych súťaží. PSG prijal predčasné ukončenie najvyššej súťaže, no bude hrať v zahraničí, pokiaľ sa podarí obnoviť Ligu majstrov.