Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Real využil dlhú presilovku v Bergame raz

Futbalisti Realu Madrid sa tešia po strelení gólu v prvom zápase osemfinále Ligy majstrov Atalanta Bergamo - Real Madrid 24. februára 2021 v Bergame. Foto: TASR/AP

Atalanta v zápase zaznamenala aj vinou oslabenia iba dve strely a aj to mimo bránu.

Bergamo 25. februára (TASR) - Real Madrid oslávil svoje jubilejné sté vystúpenie vo vyraďovacej časti futbalovej Ligy majstrov víťazstvom 1:0 na pôde Atalanty Bergamo v prvom zápase osemfinále. Zo stretnutia však mohol vydolovať aj viac, keďže takmer celý zápas hral presilovku.

Švajčiarsky stredopoliar Remo Freuler v 17. minúte fauloval pred šestnástkou Ferlanda Mendyho a Bergamo išlo do desiatich. Z výhody "biely balet" vyťažil jediný gól, keď práve Mendy skóroval v 86. minúte. "Nehrali sme výnimočne dobre, vzhľadom na to, že sme hrali proti desiatim. Dať gól na ihrisku súpera je však veľmi dôležité. Ešte to nič neznamená, pretože je pred nami druhý zápas. Atalanta je fyzicky veľmi dobre pripravené mužstvo. Dnešný výsledok je pre nás dobrý," povedal na tlačovej konferencii po zápase tréner Realu Madrid Zinedine Zidane.

Francúzsky krajný obranca si pripísal vôbec premiérový gól v najprestížnejšej európskej súťaži pri svojom dvadsiatom štarte. Zidanea presný zásah jeho 25-ročného zverenca veľmi neprekvapil. "Mendy nie je ten, ktorého úlohou je strieľať, no robil to a zafungovalo to skvele. Vie to oboma nohami. Pravačku má silnejšiu, no ľavou nohou dokáže byť precíznejší."

Francúzsky kouč si nerobil veľkú hlavu z faktu, že jeho hráči napriek početnej výhode výkonom neoslnili. "Najdôležitejšie je víťazstvo. Keď hráte proti desiatim, často to takto vyzerá. Nebolo to pre nás pohodlné stretnutie, pretože sme nedokázali nájsť priestor pred bránou súpera. Udržali sme si však čisté konto. V Madride budeme musieť predviesť vynikajúci výkon," pripustil Zidane, ktorý ako kouč Realu zvíťazil vo všetkých piatich stretnutiach v Lige majstrov na pôde talianskeho protivníka.

Atalanta v zápase zaznamenala aj vinou oslabenia iba dve strely a aj to mimo bránu. Vôbec prvýkrát v tejto sezóne Ligy majstrov sa jej stalo, že jej hráči netrafili priestor troch žrdí. "Je veľkým sklamaním, keď nemôžete hrať zápas tak, ako ste chceli. Keď sme išli do desiatich, stal sa z toho úplne iný zápas. Museli sme brániť a robili sme to dobre. Teraz musíme vyhrať v Madride. Nie je nad čím rozmýšľať, budeme mať iba jednu príležitosť," smutne skonštatoval tréner Atalanty Gian Piero Gasperini.