Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Maďarský zväz napomenul hráča za gesto proti rasizmu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Marko Erd

Disciplinárna komisia Maďarského futbalového zväzu zároveň upozornila, že v prípade opakovaného previnia bude hráčom hroziť skutočná sankcia.

Budapešť 2. júna (TASR) – Maďarský futbalový zväz písomne napomenul hráča za podporu hnutia proti rasizmu a policajnej brutalite. Tokmac Nguen z Ferencvarosu Budapešť si po strelenom góle v nedeľnom ligovom zápase vyzliekol dres, pod ktorým mal tričko s nápisom "Justice for George Floyd" (Spravodlivosť pre Georgea Floyda).

Disciplinárna komisia Maďarského futbalového zväzu zároveň upozornila, že v prípade opakovaného previnia bude hráčom hroziť "skutočná sankcia." Informovala o tom agentúra AP.

Minulotýždňová smrť Georgea Floyda pri zatýkaní v Minneapolise vyvolala vlnu nevôle, v USA odštartovala násilné protesty, proti policajnej brutalite sa postavili aj viaceré športové osobnosti. Medzinárodná futbalová federácia požiadala riadiace orgány jednotlivých ligových súťaží, aby zvážili trest pre hráčov, ktorí vyjadrujú podporu hnutiu proti policajnému násiliu voči afroamerickej komunite v USA.