Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Inter prehral s Empoli 0:1, duel ovplyvnilo vylúčenie Škriniara

Na snímke uprostred slovenský obranca Interu Milan Škriniar opúšťa ihrisko po tom, ako inkasoval druhú žltú kartu v zápase 19. kola talianskej Serie A vo futbale Inter Miláno - Empoli FC v pondelok 23. januára 2023. Foto: TASR/AP

"Nerazzurri" sú v neúplnej tabuľke na 3. mieste s 38 bodmi, na mestského rivala AC strácajú bod a majú o jeden zápas viac. Na lídra SSC Neapol už strácajú 13 bodov.

Rím 23. januára (TASR) - Futbalisti Interu Miláno prehrali v pondelkovom domácom stretnutí 19. kola talianskej Serie A s Empoli 0:1. Slovenský obranca v drese domácich Milan Škriniar zápas nedohral, v 40. minúte mu arbiter Antonio Rapuano udelil červenú kartu. Hostia početnú prevahu zužitkovali v 66. minúte, keď sa o jediný gol zápasu postaral Tommaso Baldanzi.

Škriniar dostal prvú žltú kartu v 25. minúte za faul na unikajúceho Ebuehiho. O 15 minút neskôr zasiahol v súboji hosťujúceho Caputa vysokou nohou a po druhom kartovom treste musel ísť predčasne pod sprchy. "Nerazzurri" sú v neúplnej tabuľke na 3. mieste s 38 bodmi, na mestského rivala AC strácajú bod a majú o jeden zápas viac. Na lídra SSC Neapol už strácajú 13 bodov.

V ďalšom zápase remizovali futbalisti Bologne s US Cremonese 1:1. Oba góly padli v 2. polčase. Hostia išli do vedenia v 50. minúte po penalte, ktorú premenil David Okereke, o päť minút neskôr si však dal vlastný gól obranca hostí Vlad Chiriches.

19. kolo výsledok:

Inter Miláno - FC Empoli 0:1 (0:0)

Gól: 66. Baldanzi. ČK: 40. ŠKRINIAR (Inter) po druhej ŽK


FC Bologna - US Cremonese 1:1 (0:0)

Góly: 55. Chiriches (vlastný) - 50. Okereke (z 11 m)