Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

Lezkyňa Buršíková nepostúpila v Šanghaji do semifinále kvalifikácie OH

Na snímke Martina Buršíková z klubu Lezecká akadémia v kategórii A (U18) počas majstrovstiev Slovenska dospelých a mládeže v disciplíne Boulder na lezeckej stene Brutalka vo Zvolene 15. apríla 2023. Foto: TASR Ján Krošlák

V súčte dvoch disciplín jej po kvalifikácii patrila 35. priečka, do ďalších bojov postúpila iba elitná dvadsiatka súťažiacich.

Šanghaj 17. mája (TASR) - Slovenská športová lezkyňa Martina Buršíková sa neprebojovala do semifinále v kombinácii boulderu a leadu v Olympijskej kvalifikačnej sérii v Šanghaji. V súčte oboch disciplín jej po kvalifikácii patrila 35. priečka, do ďalších bojov postúpila iba elitná dvadsiatka súťažiacich.

Po štvrtkovej kvalifikácii v jej obľúbenejšej disciplíne boulder figurovala Buršíková priebežne na 31. priečke spomedzi 48 štartujúcich, keď získala 44,9 bodu. V piatok pridala v disciplíne lead 22 bodov (32. miesto) a v celkovom súčte tak klesla o štyri priečky. Na konte mala 66,9 bodu, na prienik do semifinále potrebovala získať aspoň 89 bodov. Semifinále a finále je na programe cez víkend. Slovenka získala v Šanghaji šesť bodov do kvalifikácie, druhá časť Olympijskej kvalifikačnej série je na programe v júni v Budapešti.

Buršíkovej patrí vo svetovom rankingu Medzinárodnej federácie športového lezenia (ISFC) 29. miesto v boulderi, no až 148. v leade.