Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

V Kitzbüheli triumf Mayera

Domáci lyžiar Matthias Mayer triumfoval v zjazde mužov Svetového pohára v alpskom lyžovaní v rakúskom Kitzbüheli v sobotu 25. januára 2020. Foto: TASR/AP

Dvadsaťdeväťročný Mayer dosiahol ôsme víťazstvo na podujatiach Svetového pohára, štvrté v zjazde.

Kitzbühel 25. januára (TASR) – Domáci lyžiar Matthias Mayer triumfoval v dnešnom zjazde Svetového pohára v rakúskom Kitzbüheli. Časom 1:55,59 prekonal o 22 stotín sekundy krajana Vincenta Kriechmayra a Švajčiara Beata Feuza, ktorí spoločne obsadili druhú pozíciu.

Dvadsaťdeväťročný Mayer dosiahol ôsme víťazstvo na podujatiach SP, štvrté v zjazde. V prestížnom rakúskom dejisku vyhral v roku 2017 super-G, z triumfu v najslávnejších pretekoch sveta sa raduje premiérovo.

Rakúski fanúšikovia sa na jubilejnom 80. ročníku dočkali domáceho víťaza po šiestich rokoch. "Nepoznám lepší pocit. Vyjsť v ústrety všetkým tým tisíckam fanúšikov a vyhrať, to je niečo úžasné. Všetci mi fandili a oslavovali so mnou. Veľmi som sa na tú jazdu tešil a som veľmi šťastný, že to takto vyšlo. Keď vyhráte v Kitzbüheli, je to niečo mimoriadne," povedal víťaz.

Mayer sa spoločne s druhým Kriechmayrom postarali o ôsme double Rakúska na podujatí. Pred nimi sa to podarilo v roku 2001 víťaznému Hermannovi Maierovi s Hannesom Trinklerom. Rakúšania vtedy získali všetky tri pódiové priečky, keďže Stephan Eberharter sa delil o bronzovú pozíciu s Američanom Daronom Rahlvesom.

Na najnáročnejšom zjazde v sezóne sa nezúčastnil obhajca prvenstva a celkovo trojnásobný víťaz Dominik Paris. Pre 30-ročného Taliana sa sezóna skončila predčasne, na tréningu super-G si poranil koleno a vynechá zvyšok sezóny.

Výsledky zjazdu SP v Kitzbüheli:

1. Matthias Mayer 1:55,59 min.
2. Vincent Kriechmayr (obaja Rak.) +0,22
2. Beat Feuz (Švajč.) +0,22
4. Johan Clarey +0,27
5. Maxence Muzaton (obaja Franc.) +0,31
6. Kjetil Jansrud (Nór.) 0,67
7. Romed Baumann (Nem.) 0,83
8. Bryce Bennet (USA) +0,89
9. Aleksander Aamodt Kilde (Nór.) +0,90
10. Carlo Janka (Švajč.) +0,93