Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Marián Hossa je lídrom v počte gólov v oslabení medzi aktívnymi hráčmi

Marián Hossa oslavuje gól s Jonathanom Toewsom. Foto: TASR/AP

Hossa sa dostal na čelo poradia vďaka gólu v zápase s Buffalom, v ktorom Blackhawks triumfovali 6:2.

Chicago 12. októbra (TASR) - Slovenský hokejista Marián Hossa strelil v noci na nedeľu už svoj jubilejný 30. gól v oslabení v profiligovej kariére. V tejto štatistike je krídelník Chicaga už najlepším spomedzi aktívnych hráčov NHL, keď sa odpútal od útočníka NY Rangers Martina St. Louisa, ktorý dosiaľ skóroval v základnej časti v početnej nevýhode 29-krát.

Hossa sa dostal na čelo poradia vďaka gólu v zápase s Buffalom, v ktorom Blackhawks triumfovali 6:2. Strelecky sa presadil za stavu 3:2 v tretej tretine, keď sa v oslabení dostal spolu s kapitánom "jastrabov" Jonathanom Toewsom do rýchleho prečíslenia 2 na 1 a situáciu zakončil presnou strelou zápästím. Bol to jeho premiérový gól v novom ročníku. "Chceli sme mať zápas pod kontrolou už skôr, ale je cenné, že sme dokázali nájsť cestu k víťazstvu. Ak chceme v budúcnosti uspieť proti top tímom súťaže, musíme hrať v druhej tretine 'ostrejšie'," vyslovil sa po stretnutí Hossa pre Chicago Tribune.

Gól Mariána Hossu Buffalu:





Skúsený útočník je v počte gólov v oslabení na 20. priečke historickej tabuľky. Vedie ju Wayne Gretzky s 73 zásahmi pred Markom Messierom (63) a Steveom Yzermanom (50). Spomedzi Slovákov je na tom lepšie ako Hossa už iba Peter Bondra, ktorý počas svojej kariéry nastrieľal v početnej nevýhode 32 gólov.

Hossa v 35-tich rokoch dokazuje, že stále patrí medzi najkomplexnejších útočníkov súťaže. "Je jedným z tých hráčov, ktorý aj pri vysokej produktivite zostáva zodpovedným v hre dozadu. Treba vyzdvihnúť jeho obojsmernú hru, jeho bekčeking je lepší než u hociktorého iného hráča," pochválil svojho zverenca tréner Chicaga Joel Quenneville. "Vôbec nie je dôležité, či v zápase skóruje alebo nie, pretože je mnohými inými spôsobmi veľkým prínosom pre naše mužstvo. Nezáleží, aké bodové štatistiky má na konci ročníka, vždy viete, že bol dôležitou súčasťou tímu a svojou hrou mal veľký vplyv na výsledky," citoval kouča denník Daily Herald.

Trenčiansky odchovanec sa môže onedlho zaradiť aj do prestížneho klubu tisíckarov. Už iba štyri body mu totiž chýbajú k dosiahnutiu magickej 1000-bodovej hranice v základnej časti NHL.