Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Mníchovská prokuratúra opäť vyšetruje Boatenga

Na archívnej snímke Jerome Boateng. Foto: TASR/AP

Prokuratúra uzavrela prípad vlani v lete po tom, ako Kasia Lenhardtová odmietla poskytnúť viac usvedčujúcich tvrdení.

Mníchov 25. februára (TASR) - Mníchovská prokuratúra obnovila vyšetrovanie obvinení z napadnutia voči nemeckému futbalistovi Jeromeovi Boatengovi. Od polície, ktorá vyšetruje úmrtie jeho bývalej priateľky, dostala nové informácie.

Prokuratúra uzavrela prípad vlani v lete po tom, ako Kasia Lenhardtová odmietla poskytnúť viac usvedčujúcich tvrdení. Zároveň sa čakalo na záver pojednávania v ďalšom prípade, v ktorom Boateng čelí obvineniam z napadnutia. Hráčov právny zástupca odmietol vinu svojho klienta v oboch prípadoch.

Lenhardtovú našli mŕtvu 9. februára v berlínskom byte, polícia nenašla známky cudzieho zavinenia. Boateng sa z osobných dôvodov vrátil do Nemecka z Kataru, kde hral Bayern Mníchov na majstrovstvách sveta klubov. Mníchovské úrady opätovne otvorili vyšetrovanie o deň neskôr po získaní nových informácií. Pojednávanie v prípade, v ktorom Boateng čelí obvineniam z napadnutia bývalej partnerky a matky ich dvoch detí Sherin Senlerovej, sa stále nemôže začať pre opatrenia v súvislosti s pandémiou koronavírusu. Informovala o tom agentúra AP.