Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

NHL: Mantha je po operácii ramena, Capitals bude chýbať

Slovenský hokejista v drese Tampy Bay Lightning Erik Černák (vľavo) a hráč Detroitu Anthony Mantha počas pästného súboja, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Mantha sa zranil vo štvrtkovom zápase s Floridou Panthers po strete s Anthonym Duclairom. Zápas nedohral a v piatok ho Washington zaradil na listinu zranených hráčov.

Washington 7. novembra (TASR) - Hokejisti Washingtonu Capitals sa na nešpecifikované obdobie musia v NHL zaobísť bez služieb Anthonyho Manthu. Dvadsaťsedemročný útočník sa v piatok podrobil operácii ľavého ramena.

Mantha sa zranil vo štvrtkovom zápase s Floridou Panthers po strete s Anthonym Duclairom. Zápas nedohral a v piatok ho Washington zaradil na listinu zranených hráčov. Tréner Peter Laviolette neuviedol dĺžku absencie dôrazného krídelníka.

Capitals chýba od začiatku sezóny center Nicklas Bäckström (zranený bok) a 27. októbra sa pri blokovaní strely v zápase s Detroitom Red Wings zranil ďalší kľúčový útočník T.J. Oshie. “Je to výzva pre náš tím. Musíme sa vyrovnať s veľkými stratami,” povedal pre nhl.com Laviolette na margo absencie troch útočníkov z top šestky. V sobotňajšom zápase proti Philadelphii Flyers (1:2) nastúpil namiesto Manthu 19-ročný nováčik Hendrix Lapierre.

Mantha nazbieral v desiatich zápasoch šesť bodov (2+4). Do Capitals, kde má od začiatku sezóny pevné miesto v obrane Martin Fehérváry, prišiel v priebehu minulej sezóny z Detroitu výmenou za Jakuba Vránu, Richarda Pánika a dva draftové výbery.