Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Slovenky zdolali Turecko v 1. zápase kvalifikácie na ME vo vodnom póle

Na snímke vpravo hráčky Slovenska, vľavo Turecka pred 1. zápasom kvalifikácie ME 2020 žien vo vodnom póle Slovensko – Turecko v Košiciach 12. októbra 2019. Foto: TASR - František Iván

Vytvorili si tým nádejnú východiskovú pozíciu pred odvetou, ktorá je na programe 26. októbra.

Košice 12. októbra (TASR) - Slovenské reprezentantky vo vodnom póle zvíťazili v 1. zápase play off kvalifikácie ME 2020 nad Tureckom 19:9. Zápas mali od úvodu vo svojej réžii a napokon si pripísali presvedčivé víťazstvo.

Vytvorili si tým nádejnú východiskovú pozíciu pred odvetou, ktorá je na programe 26. októbra. Na ME postúpi úspešnejší tím z dvojzápasu.

1. zápas play off kvalifikácie ME:

Slovensko - Turecko 19:9 (5:4, 5:1, 5:1, 4:3)

Zostava a góly SR: Horváthová, Kiššová - Kováčiková 2, Kurucová 3, Majláthová, Junasová 2, Sedláková 1, Pecková 2, Kolářová 2, Stankovianska 4, Garancovská 1, Kátlovská 1, Kiššová 1.


Milan Henkrich, tréner SR: "Verili sme si, že to zvládneme, no nemysleli sme si, že zvíťazíme až takým rozdielom. Podarilo sa nám ubrániť najlepšie hráčky súpera, čo bolo dôležité. Máme mladé družstvo a dievčatá nie sú zvyknuté na takéto zápasy pred množstvom divákov. Aj preto sa najmä v úvode zápasu viackrát stalo, že nepresne zakončili."

Janka Kurucová, autorka 3 gólov SR: "Na zápas sme sa dôsledne pripravovali, pretože sme si uvedomovali jeho dôležitosť. Vybudovali sme si v ňom pekný náskok, 10-gólový rozdiel je pred odvetou slušný. Mali sme slabší začiatok do zápasu, ale neskôr nám začala vychádzať naša hra a vyšlo to."