Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trenčiansky kraj

V prievidzskom a bánovskom obvode je plebiscit bezproblémový

Na snímke voliči počas hlasovania v Referende 7. februára 2015. Foto: TASR/Milan Drozd

Viacero Prievidžanov prišlo cez deň hlasovať do okrskov, pod ktoré nepatrili.

Bánovce nad Bebravou/Prievidza 7. februára (TASR) - Dosiaľ bezproblémový priebeh bez vážnejších incidentov má referendum o rodine v obvodoch Bánovce nad Bebravou a Prievidza. Pre TASR to potvrdili podpredsedníčka bánovskej obvodnej komisie Emília Kšiňanová a podpredseda prievidzskej obvodnej komisie Ján Daňo.

"Doteraz sme v Bánovskom okrese nezaznamenali žiadne sťažnosti či podnety. Všetko prebieha v poriadku. Skontrolovali sme aspoň 30 okrskov, dopoludnia to boli tie v dedinách, popoludní v meste," uviedla Kšiňanová. Podľa vyjadrení členov komisií odhaduje podpredsedníčka účasť za skôr slabú.

V obvode Bánovce nad Bebravou sa na referende môže zúčastniť 30.412 občanov, samosprávy vydali 215 hlasovacích preukazov.

Žiadnu podanú sťažnosť podľa Daňa nezaregistrovala ani prievidzská obvodná komisia, ktorá kontroluje priebeh plebiscitu v okresoch Prievidza a Partizánske. "Skontrolovali sme približne deväť okrskov, boli to najmä obce, tiež niektoré v meste," priblížil.

Viacero Prievidžanov prišlo cez deň hlasovať do okrskov, pod ktoré nepatrili. "Je to viac-menej problém občanov, keďže si dobre nepozreli oznámenie. Samosprávy mali teraz možnosť redukovať okrsky. Je to len nedôslednosť ľudí," poznamenal Daňo.

K účasti v Prievidzskom i Partizánskom okrese sa nechcel vyjadriť, keďže okrskové komisie sú viazané mlčanlivosťou.

V obvode Prievidza, ktorý okrem Prievidzského okresu zahŕňa aj okres Partizánske, môže v referende hlasovať celkove 153.029 občanov. Samosprávy z oboch okresov vydali dovedna 873 hlasovacích preukazov.