Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Trenčiansky kraj

VIDEO: V súvislosti s leteckým nešťastím sa začalo trestné stíhanie

Pri Červenom Kameni v okrese Ilava došlo 20. augusta 2015 k zrážke dvoch športových lietadiel, pri ktorom zahynulo sedem ľudí. V lietadlách boli podľa Juraja Deneša z Leteckého a námorného vyšetrovacieho útvaru parašutisti-výsadkári. V oboch lietadlách sa vraj nachádzalo 40 ľudí. Podľa predbežných informácií sa jedno lietadlo zrútilo do ťažko prístupnej oblasti sedla Chotuč a druhé asi dva kilometre od obce Červený Kameň. Na snímke vrak horiaceho lietadla nad obcou Červený Kameň. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Do vyšetrovania budú pribratí aj súdni znalci.

Trenčín 21. augusta (TASR) – Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne začal v súvislosti s leteckou tragédiou nad obcou Červený Kameň trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia. TASR informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.





"Tragická udalosť, pri ktorej vyhaslo sedem ľudských životov, je naďalej v štádiu vyšetrovania. Na mieste udalosti boli okrem policajných vyšetrovateľov a kriminalistických technikov prítomní aj pracovníci Leteckého a námorného vyšetrovacieho útvaru. Vyšetrovatelia v súčinnosti s nimi vykonali ohliadku miesta tragédie. Do vyšetrovania budú pribratí aj súdni znalci," priblížila Antalová s tým, že dnes ráno začali hasiči a záchranári s odstraňovaním trosiek oboch lietadiel. Používajú pritom ťažkú techniku Hasičského a záchranného zboru.  



Pri nácviku hromadného zoskoku parašutistov na nedeľný Letecký deň na letisku v Slávnici došlo vo štvrtok (20.8.) krátko po 9.00 h nad obcou Červený Kameň k zrážke dvoch lietadiel L 410. Na palubách oboch strojov bolo po 17 parašutistov a dvaja členovia posádky. Z 38 pasažierov sa podarilo z lietadiel včas vyskočiť 31 parašutistom, štyria členovia posádky a traja parašutisti nehodu neprežili.