Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Polícia začala trestné stíhanie po páde časti strechy v Senici

Na snímke odpratávanie zbytkov strechy, ktorá odletela z bytového domu na sídlisku Sotina následkom víchrice. V Senici 11. februára 2020. Foto: TASR - Martin Palkovič

Z dôvodu padnutých stromov na vozovku riešili policajné hliadky aj situáciu na cestách, usmerňovali dopravu a pomáhali pri riešení škodových situácií.

Senica 11. februára (TASR) - Polícia zasahovala v pondelok (10. 2.) počas víchrice predovšetkým na Záhorí, najviac škody na majetku a na zdraví spôsobil silný vietor v meste Senica. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Na Ulici sv. Cyrila a Metoda strhol silný nárazový vietor v podvečerných hodinách strechu z bytového domu. "Časť strechy spadla na sklenú výplň jedného z bytov a sklo zasiahlo malé dieťa. To bolo s povrchovými zraneniami prevezené do nemocnice. Po ošetrení bolo prepustené do domácej starostlivosti," uviedla Linkešová. Ako ďalej doplnila, polícia začala vo veci trestné stíhanie za podozrenie z prečinu všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti.





Z dôvodu padnutých stromov na vozovku riešili policajné hliadky aj situáciu na cestách, usmerňovali dopravu a pomáhali pri riešení škodových situácií. "Vietor v meste poškodil tri stĺpy verejného osvetlenia a škody nahlásili aj traja vodiči vozidiel," doplnila krajská policajná hovorkyňa.