Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Zahraničie

Do kaviarne vrazilo auto a spôsobilo explóziu; 19 zranených

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Zatiaľ nie je známe, prečo vodič osobného automobilu zišiel z cesty a následne narazil.

Sydney 9. júna (TASR) - Devätnásť osôb dnes utrpelo zranenia, keď do kaviarne na severe Austrálie vrazil pikap a spôsobil tam explóziu propán-butánovej fľaše. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na políciu.

Zatiaľ nie je známe, prečo vodič osobného automobilu zišiel z cesty a následne narazil do kaviarne v meste Ravenshoe v štáte Queensland.

Náraz osobného automobilu spôsobil explóziu plynovej fľaše a následne aj požiar, potvrdil hovorca polície v štáte Queensland Todd Saunders.

Pri incidente utrpeli vážne zranenia tri osoby, ktoré museli previezť do nemocnice v meste Cairns; ostatných ošetrili miestni lekári.

Predstaviteľ záchrannej zdravotnej služby v Queenslande Rod Sheather uviedol, že zranení utrpeli "rozličné stupne popálenín". Medzi zranenými je aj samotný vodič havarovaného automobilu.

Zamestnankyňa supermarketu nachádzajúceho sa oproti kaviarni opísala v rozhovore pre austrálsku televíziu ABC celú situáciu ako desivú.

"Počuli sme len mohutný tresk. Vybehli sme von a videli kaviareň v plameňoch a množstvo ľudí s popáleninami," dodala očitá svedkyňa.