Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Hongkongská polícia zadržala pri potýčkach s demonštrantmi 36 ľudí

Aktuálne protesty v Hongkongu. Foto: TASR/AP - Vincent Yu

Polícia súčasne potvrdila, že jeden jej príslušník vypálil varovaný výstrel, keď ho spolu s menšou skupinou kolegov obklopili protestujúci hádžuci tvrdé predmety.

Hongkong 26. augusta (TASR) - Hongkonská polícia v pondelok oznámila, že zadržala celkovo 36 ľudí, z nich najmladšieho len vo veku 12 rokov, po násilnostiach, ktoré sprevádzali protivládne demonštrácie. Tie sa v nedeľu vyostrili, keď protestujúci hádzali na bezpečnostné sily aj zápalné fľaše a polícia reagovala okrem slzotvorného plynu po prvý raz aj vodnými delami.

Polícia súčasne potvrdila, že jeden jej príslušník vypálil varovaný výstrel, keď ho spolu s menšou skupinou kolegov obklopili protestujúci hádžuci tvrdé predmety. Pri incidente podľa oznámenia jeden policajt spadol na zem, pričom šiesti vytiahli pištole a jeden z nich strieľal do vzduchu.

Informácie priniesli agentúry Reuters a AP.

"Stupňujúce sa nelegálne a násilné činy radikálnych protestujúcich sú nielen poburujúce, ale tiež posúvajú Hongkong na pokraj veľmi nebezpečnej situácie," uviedla vo vyhlásení vláda čínskej osobitnej administratívnej oblasti.

Polícia zadržala 29 mužov a sedem žien vo veku 12 až 48 rokov pre obvinenia z nezákonného zhromažďovania, držby útočných zbraní a napadnutia policajných príslušníkov.