Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Kamión, v ktorom našli mŕtvoly, dorazil do Británie z Belgicka

Na snímke policajní forenzní vyšetrovatelia skúmajú nákladné auto, v ktorom našli 39 mŕtvych osôb v priemyselnom parku 23. októbra 2019 v britskom grófstve Essex. Foto: TASR/AP

Polícia v grófstve Essex podľa agentúry AP uviedla, že jej predchádzajúce vyhlásenie o tom, že kamión prišiel do Walesu z Írska, nebolo správne.

Londýn 23. októbra (TASR) - Kamión s návesom, v ktorom bolo 39 mŕtvych osôb, dorazil do Británie z Belgicka, nie z Írska. Informovala o tom v stredu britská polícia.



Polícia v grófstve Essex podľa agentúry AP uviedla, že jej predchádzajúce vyhlásenie o tom, že kamión prišiel do Walesu z Írska, nebolo správne. Teraz tvrdí, že prišiel na trajekte z belgického mesta Zeebrugge do anglického Purfleetu.

Políciu a záchrannú službu privolali do priemyselného parku Waterglade v meste Grays v stredu o približne o 02.40 h SELČ. Všetkých 39 osôb vyhlásili na mieste za mŕtvych a vodiča kamióna, 25-ročného muža zo Severného Írska, zatkli pre podozrenie z vraždy.

Podrobnosti o obetiach zatiaľ neboli zverejnené. Podľa denníka Independent je medzi mŕtvymi 38 dospelých a jedna osoba v tínedžerskom veku.