Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

SIMICSKÓ: Maďarsko je aj dnes jednou z najbezpečnejších krajín

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Minister zdôraznil, že program Zrínyi 2026, ktorého cieľom je rozvoj maďarských ozbrojených síl a zbrojárskeho priemyslu, stavia na profesionalite, na obnovenej technike, ale aj na vojakoch.

Budapešť 12. februára (TASR) - Maďarsko je aj dnes jednou z najbezpečnejších krajín sveta. Maďarská armáda zaručuje bezpečnosť občanov Maďarska i maďarských rodín, povedal v pondelok v Budapešti minister obrany István Simicskó na výročnej schôdzke velenia ozbrojených síl.

"K tomu, aby bolo možné zaručiť túto bezpečnosť na najvyššej úrovni, je potrebný silný štát, dobre vycvičená a moderne vybavená armáda s oduševnenými vojakmi, avšak je potrebné aj to, aby každý občan vnímal obranu vlasti ako národnú záležitosť,"
citovala agentúra MTI z prejavu šéfa rezortu.

Podľa Simicskóa je dôležitá aj pozornosť, zmysel pre zodpovednosť a láska k vlasti zo strany civilných občanov, ktoré by sa mali prejaviť nielen v citoch, ale aj v ich konaní.

Minister zdôraznil, že program Zrínyi 2026, ktorého cieľom je rozvoj maďarských ozbrojených síl a zbrojárskeho priemyslu, stavia na profesionalite, na obnovenej technike, ale aj na vojakoch, ktorí si ctia tradície a cítia lásku k svojej vlasti. "V tom tkvie prísľub zachovania našej domoviny," zdôraznil Simicskó.

Spravodajca TASR Ladislav Vallach